Honing van artisanale imkerij
Gezondheid en vitaliteit dank zij honing producten
Inhoud blog
  • Wetenschappelijke informatie over eigenschappen natuurlijke honing
  • Verschil tussen ambachtelijke honing van de imker en industriële honing
  • Recepten op basis van bijen producten
  • De wondere wereld van de imkerij
  • Eigenschappen van natuurlijke honing
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil tussen ambachtelijke honing van de imker en industriële honing

     

    Wat is vloeibare en industriële honing van de supermarkt ?

     

    Honing in de bijenkast heeft de temperatuur van ongeveer 35 graden Celsius. Als honing boven de 40-45 graden Celsius verwarmd wordt, worden de voor honing zo kenmerkende enzymen vernietigd en daarmee vele van de aan haar toegeschreven kwaliteiten.

    Omdat de industrie alle honing uit de ramen slingert, ook de honing die te veel water bevat, kan deze honing bederven. De ambachtelijke imker zal enkel die honing slingeren die door de bijen verzegeld is en gegarandeerd een zeer laag vochtgehalte heeft.

    Wat doet de industrie nu om dit risico van bederf te voorkomen; de honing wordt gepasteuriseerd (72 gr.cel.) of erger nog gesteriliseerd. ( >100 gr.cel.) Dit wil zeggen dat de enzymen en bacteriën doodt die de kwaliteit van echte honing bepalen.

    Natuurlijke honing zal na korte of langere tijd kristalliseren en een vast vorm aannemen, afhankelijk van de soort bloemen waarvan de nectar geoogst werd. Vermits industriële honing behandeld is zal dit proces vertragen of helemaal niet meer optreden, en kan men dus niet van natuurlijke kwaliteitsvolle honing spreken.

    Indien U van vloeibare honing houdt, gebruik dan ten eerste echte natuurlijke honing, en plaats deze in een warme lucht oven op 35 gr.cel.  ( niet in micro golf oven !), en na ongeveer een uur hebt U vloeibare honing die enkele weken vloeibaar blijft.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    16-08-2013, 07:57 geschreven door Imker  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijke informatie over eigenschappen natuurlijke honing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (7 Stemmen)
    16-08-2013, 08:03 geschreven door Imker  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 12/08-18/08 2013
  • 21/06-27/06 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Gastenboek
  • cialis ususal dosage
  • viagra farmacia guatemala
  • lilly cialis 20 mg
  • freie cialis probe
  • imkerij

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs