Om ook zelf eens aan de slag te kunnen gaan met Hibernate zal ik, zoals reeds in mijn vorige bericht gemeld, zelf een applicatie ontwikkelen. De applicatie zal een "centraal movie-beheersysteem" zijn. Dit houdt in dat gebruikers videobestanden zullen kunnen uploaden, bekijken en downloaden. De applicatie zal later gebruikt worden in een bedrijf, waar veel beeld materiaal verzameld wordt. Dit voor zowel demo doeleinden als voor test doeleinden. Het gebruiken van youtube, en soort gelijke applicaties, is uit den boze omdat dit beeldmateriaal niet voor de buitenwereld beschikbaar mag zijn.
In de bijgevoegde figuur zie je een mindmap die wat duidelijker schets wat de applicatie zal inhouden. Aan de hand van deze mindmap zal later de analyse van het systeem worden gemaakt waaruit de feitelijke programmatie dan zal starten. In de vorige mindmap zie je tot hoever de analyse zal gemaakt worden.
In deze mindmap zie je drie hoofd blokken. Ten eerste hebben we de gebruikersprofielen. Er wordt gekozen om een administrator- en gewoon gebruikersprofiel aan te maken. De admin zal meer bevoegdheden krijgen dan een gewone gebruiker. Een er van zal oa. zijn dat hij nieuwe gebruikersprofielen zal kunnen aanmaken. Een tweede blok die we uit de mindmap kunnen afleiden zijn de functionaliteiten die zullen voorzien worden in de applicatie. De gebruikers zullen in staat zijn om videobestanden te uploaden, bekijken, zoeken en/of downloaden.
Een derde en laatste blok zijn de webpagina's die voorzien kunnen worden om te voorzien in de functionaliteiten. Een loginpagina wordt voorzien om te voorkomen dat "onbevoegden" het systeem kunnen gebruiken. Na het inloggen zal de gebruiker op een homepagina terecht komen waar bv de laatste ge-uploade files te zien zijn. Verder zal er pagina's ter beschikking zijn om files te uploaden en te zoeken. De resultaten van de zoekactie zullen op een resultaatpagina getoond worden aan de gebruiker. Een laatste pagina, zou de administratorpagina kunnen zijn. Dit is een pagina waar de admin de mogelijkheid krijgt om de applicatie te "beheren".
Voila zo hebben we weer een beetje meer zicht op hoe we verder zullen evolueren gedurende het eindwerk... Binnenkort volgt een eerste deel van de analyse...