Hibernate
Een ORM oplossing voor Java
Inhoud blog
  • De applicatie...
  • Totaal overzicht eindwerk
  • Welkom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,

    hier zijn we nog eens... Ik weet het, het is een tijdje geleden dat ik hier nog eens wat heb neergeschreven. Maar het is niet omdat hier eventjes geen "updates" kwamen dat we daarom hebben stilgezeten, in tegendeel. In de tijd dat het hier wat stiller was heb ik me toegespitst op de theorie rond Hibernate. Het was hier mijn bedoeling om Hibernate te snappen, toch voor het begin. Nu weet ik al een heel stuk meer over dit framework en hoe alles in zijn werk gaat.

    De volgende stap is is het uitschrijven van het hele werk. Nu de doelstellingen en werkwijze zo goed als vast liggen, kan ik overgaan tot het eerste "echte" stuk in het eindwerk. In een eerste deel zal ik trachten uit te leggen wat hibernate is. Hibernate is een framework dat u helpt bij het verwerken en beheren van persistente gegevens. Maar wat betekent dit nu in een "menselijke taal"?

    Aan de hand van een tweetal kleine voorbeeldjes zal ik aantonen welke de problemen zijn die men, kan ondervinden bij het omzetten van een klassediagram naar een databasestructuur. Vanuit deze korte probleemstelling zal uitgelegd worden wat Hibernate is, wat het doet, en in een later stadium van het werk, wat zijn mogelijkheden zijn.

    Het schrijven van dit stuk zal opnieuw gebeuren aan de hand van een kleine mindmap die je hier, links boven, kan bekijken.

    Voila, dit was weer een korte en snelle update. Nu weten jullie weer waar ik mee bezig ben in het kader van dit werk. Binnen kort krijg je een nieuwe update...

    tot dan,
    Dieter

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    07-02-2009, 17:03 geschreven door Dieter  
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De applicatie...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om ook zelf eens aan de slag te kunnen gaan met Hibernate zal ik, zoals reeds in mijn vorige bericht gemeld, zelf een applicatie ontwikkelen. De applicatie zal een "centraal movie-beheersysteem" zijn. Dit houdt in dat gebruikers videobestanden zullen kunnen uploaden, bekijken en downloaden. De applicatie zal later gebruikt worden in een bedrijf, waar veel beeld materiaal verzameld wordt. Dit voor zowel demo doeleinden als voor test doeleinden. Het gebruiken van youtube, en soort gelijke applicaties, is uit den boze omdat dit beeldmateriaal niet voor de buitenwereld beschikbaar mag zijn.

    In de bijgevoegde figuur zie je een mindmap die wat duidelijker schets wat de applicatie zal inhouden. Aan de hand van deze mindmap zal later de analyse van het systeem worden gemaakt waaruit de feitelijke programmatie dan zal starten. In de vorige mindmap zie je tot hoever de analyse zal gemaakt worden.

    In deze mindmap zie je drie hoofd blokken. Ten eerste hebben we de gebruikersprofielen. Er wordt gekozen om een administrator- en gewoon gebruikersprofiel aan te maken. De admin zal meer bevoegdheden krijgen dan een gewone gebruiker. Een er van zal oa. zijn dat hij nieuwe gebruikersprofielen zal kunnen aanmaken. Een tweede blok die we uit de mindmap kunnen afleiden zijn de functionaliteiten die zullen voorzien worden in de applicatie. De gebruikers zullen in staat zijn om videobestanden te uploaden, bekijken, zoeken en/of downloaden.

    Een derde en laatste blok zijn de webpagina's die voorzien kunnen worden om te voorzien in de functionaliteiten. Een loginpagina wordt voorzien om te voorkomen dat "onbevoegden" het systeem kunnen gebruiken. Na het inloggen zal de gebruiker op een homepagina terecht komen waar bv de laatste ge-uploade files te zien zijn. Verder zal er pagina's ter beschikking zijn om files te uploaden en te zoeken. De resultaten van de zoekactie zullen op een resultaatpagina getoond worden aan de gebruiker. Een laatste pagina, zou de administratorpagina kunnen zijn. Dit is een pagina waar de admin de mogelijkheid krijgt om de applicatie te "beheren".

    Voila zo hebben we weer een beetje meer zicht op hoe we verder zullen evolueren gedurende het eindwerk...
    Binnenkort volgt een eerste deel van de analyse...

    Tot dan,
    Dieter

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    12-12-2008, 19:54 geschreven door Dieter  
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Totaal overzicht eindwerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hibernate is een heel ruim onderwerp. Met de beperkte tijd die er maar is om een eindwerk uit te werken en om geen te groot (breed) onderzoek te moeten voeren, zal ik me in dit eindwerk beperken tot het onderzoeken van de voor- en/of nadelen bij het gebruik van een ORM. Hier specifiek Hibernate. Om het eindwerk goed te kunnen afbakenen, en later misverstanden te voorkomen, heb ik een mindmap opgesteld. Deze mindmap toont aan wat ik in mijn eindwerk rond Hibernate precies zal doen. Je ziet dat het eindwerk uit twee grote takken zal bestaan. Ten eerste het onderzoeken van verschillende punten. Ten tweede zal ik Hibernate ook in een eigen ontwikkelde applicatie verwerken.

    Hiernaast zie je een afbeelding van de mindmap zoals ze tot nu toe opgesteld is.  Ik voorzie dat in de loop van het eindwerk de mindmap nog wel wat kan wijzigen. De hoofddelen liggen echter vast.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    04-12-2008, 20:40 geschreven door Dieter  
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Welkom op mijn blog. Ik ben Dieter en volg momenteel een opleiding tot analyst - programmeur aan de Hitek in Kortrijk. Ik zit nu in mijn derde en laatste jaar. In dit jaar moeten we een eindwerk maken. Als onderwerp voor mijn eindwerk heb ik gekozen voor Hibernate. Wat hibernate precies inhoud vertel ik hier later wel.

    De bedoeling van deze blog is dat jullie de staat van mijn eindwerk kunnen volgen. Ik zal proberen (en zal mijn uiterste best doen) om hier regelmatig een stand van zaken neer te schrijven. Verder hou ik jullie ook op de hoogte van de moeilijkheden en problemen die ik ondervind bij het leren, installeren van Hibernate. Naast dit zal ik ook een eigen project maken met Hibernate. Hiervan breng ik ook verslag uit. Binnen kort stel ik mijn project voor en zullen jullie hier meer over te weten komen.

    Zo mijn eerste berichtje is een feit. Zoals al gezegd hou ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte van de mijn project werk.

    Tot ziens,
    Dieter




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-09-2008, 20:22 geschreven door Dieter  
    Archief per week
  • 02/02-08/02 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 15/09-21/09 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs