Terwijl de BOUILLABAISE veel werk vraagt is het voor de GOULASH gemakkeliijker. Wat hebt u nodig voor 4 personen? 1 kg stoverij vlees - 3 mooie ajuinen - 1 koffielepel paprika (sterk) - 4 soeplepels olijfolie - look (4 tintjes) - 1 laurier blad - 1 fles (25cl) bruin bier - 1 rode verse paprika - 2 kruidnagels - 1 kg aardappelen - 2 soeplepels verse gesneden peterselie. - peper en zout. Bak het vlees in een pan waarin u eerst olijfboter heet heeft laten worden . Bak uw vlees en zodra bruin leg het in een casserole waarin u eerst de olijfolie ( die 4 lepels) gegoten hebt en warm heb laten worden. Uw ajuin dun gesneden bakt u in dezelfde boter als het vlees Traag laten bakken. Uw paprika ( poivron) snijdt u eveneens in schelletjes . Met uw look idem. En u voegt dit alles bij de de ajuinen.. Voeg peper en zout bij. En de sterke paprika poeder ( 1 koffielepel) . Thans, na een tiental minuten traag bakken , voegt u het totaal bij uw vlees. Giet uw fles bruin bier erbij. Voeg uw laurier blad erbij alsook uw kruidnagels en peterselie. U kan op het einde van het koken 3 à 4 soeplepels "crême fraiche" bijvoegen. Het koken moet traag gaan! Voor electric vuren is dit stand 3. Het zal u zeker smaken en het vraagt niet zoveel werk. Dit in tegenstelling met de bouillabaise die toch drie a vier uur in beslag neemt.(maar het is het waard) Uw aardappelen kookt u zoals gewoon. Frieten kunnen er ook bij gegeten worden.
03-04-2008, 16:45 geschreven door Guy Willems 
|