Ik ben Beyns Kathleen, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Beynske.
Ik ben een vrouw en woon in Grazen (België) en mijn beroep is psychiatrisch verpleegkundige.
Ik ben geboren op 27/08/1972 en ben nu dus 52 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: muziek maken, OLV Koor, Kerst in Grazen,Feestcomité Grazen, vissen, petanque,op reis gaan..
Grazen Beweegt !!!
12-05-2011
Piskakel eindelijk gerenoveerd.
Wie in stoet naar de Piskapel wil trekken, wordt om 14.15 uur verwacht aan de kerk van Grazen. Voor de inzegening van de gerenoveerde kapel zal schepen van Monumenten Jo Roggen de aanwezigen toespreken .Het OLV Koor van Grazen zal voor de nodige muzikale omlijsting zorgen. De inhuldiging van de Gedichtenroute op het langslopende Bokkenrijderspad vindt plaats om 15.30 uur. Om 16 uur wordt in de parochiezaal van Grazen een fototentoonstelling over de renovatiewerken van de kapel geopend en een receptie aangeboden.
De winnaar werd in Holsbeek geflankeerd door de andere prijsbeesten Lucien Geerts (links) en Eddy Schroeven.
Collega-melkers verkozen in Holsbeek Yvan Vanvuchelen (62) uit Grazen tot meest verdienstelijke duivenmelker van 2010. Vanvuchelen staat op en gaat slapen met de duiven en behoort daarmee tot een uitstervend ras.
De statige Laussautzaal in Holsbeek stond in schril contrast met de volkse aard van de duivensport en de dito sfeer tijdens de zesde editie van de verkiezing van de meest verdienstelijke duivenmelker van het arrondissement Leuven. Negentig duivenmelkers uit verschillende categorieën waren aanwezig voor die verkiezing, georganiseerd door Duivenmelker Arrondissement Leuven.
Yvan Vanvuchelen (62) uit Grazen kwam als winnaar uit de bus. Een man die naar eigen zeggen met duivensport bezig is sinds hij kan stappen. Sinds 2000 is deze sport menens voor hem. Alle vakanties, vrije tijd en spaarcenten offert hij eraan op. Hij staat met zijn duiven op en gaat ermee slapen. Hij deelde zijn huis namelijk zo in dat zijn woon- en slaapkamer zich achteraan het huis bevinden. Hij wil zijn duiven geen seconde uit het zicht verliezen.
Uit dank voor de goede medewerking tijdens het kerstevenement ,boden de oprichters van Kerst in Grazen alle inwoners wederom een gratis nieuwjaarsreceptie aan.Deze vond plaats op 2 januari in de parochiezaal.
Op 17 december organiseerde het OLV Koor,al voor de zesde keer hun alom gekende Kerst in Grazen. Ondanks de kou en sneeuw kwam er weer heel wat volk afgezakt naar Grazen. In de feesttent op het dorpsplein was het lekker warm en vloeiden de jenevertjes gretig over de toog. Zoals gewoonlijk was er weer een mini kerstmarkt waar lokale standhouders hun goederen aan de man konden brengen. Alle aanwezige kinderen werden dan ook hartelijk onthaald door de Kerstman. Eddy Cantell zorgde ervoor dat alles netjes aan elkaar gepraat werd , en zorgde samen met huismuzikant Harry voor de muzikale omlijsting. In de tentjes zorgde akkordeonvirtuoos Freddy Musette voor de nodige ambiance. Vanaf middernacht werd de aprèsski party ingezet door Dj Eddy VanBrabant.
Deken Felix Van Meerbergen uit Diest wijdde een gerestaureerd beeld van de Diestse heilige Sint-Jan Berchmans, naast een nieuw beeld van de heilige pater Damiaan. Beide heiligenbeelden kregen een plaatsje in de kerk van Grazen.
Louis Ruytinx uit Grazen, die enkele jaren geleden hard werkte voor de restauratie van de Grazense parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking, ontdekte samen met deken Felix Van Meerbergen een beeld van Sint-Jan Berchmans in de kelder van het geboortehuis van de heilige. Ruytinx liet het beeld restaureren. Daarnaast klopte hij bij de Budingense houtsnijkunstenaar Frans Matthee aan voor de creatie van een beeld van de Tremelose heilige pater Damiaan. Beide beelden werden tijdens een misviering gewijd door deken Van Meerbergen, om daarna een plaatsje te krijgen in het knap gerestaureerde kerkje van Grazen. De parochianen van Grazen zijn alvast trots op de nieuwe heiligenbeelden.
De eerste zondag van oktober vieren we Grazen Kermis. Er staan dan wel al lang geen foorkramers meer,maar des al niet te min houden vele inwoners er toch nog aan om 2e Kermis te vieren. Op zondag 3 oktober kon men ook nog terecht in onze parochiezaal voor een lekkere , gezellige BBQ.Zo houden we toch nog een beetje de sfeer van Kermis erin.
In een Engels ziekenhuis stierf onlangs een oude vrouw op de geriatrische afdeling. Toen de zuster die haar in de laatste levensfase had verzorgd, het kastje naast het bed opruimde, vond ze daarin geen voorwerpen van enige waarde. Maar wel lag er een vel papier in, dat de oude vrouw met moeizaam gevormde lettertjes had volgeschreven. Er stond:
"Wat zie je zuster? Wat zie je? Een kribbige oude vrouw, niet meer bij de tijd. Een beetje onzeker, met starende ogen. Een oude vrouw, die met haar eten knoeit en die geen antwoord geeft, als je met een hard stemmetje tegen haar zegt "Ik wou dat je het nou maar eens probeerde." Een oude vrouw die schijnbaar niets merkt van de dingen die jij doet. Die steeds weer iets kwijt is, een kous of een schoen. Die zonder tegenstribbelen laat doen wat jij wilt. Die met wassen en eten de lange dagen laat vullen. Denk je dat? Zie je dat?
Doe dan je ogen eens open, zuster. Je kijkt niet eens naar me. Ik zal je zeggen wie ik ben, als ik hier zo zit. Als ik plas op jouw bevel en eet, wanneer jij het wilt.
Ik ben een jong meisje van tien, met een vader en een moeder, met broers en zusters die van elkaar houden.
Een bruid van twintig ben ik en mijn hart springt op als ik denk aan de belofte die ik deed.
Vijfentwintig ben ik, en ik heb zelf kinderen die me nodig hebben om een veilig, gelukkig huis te bouwen.
Een vrouw van dertig ben ik en de kleintjes worden snel groot, verbonden door banden die zullen blijven.
Veertig ben ik. Mijn zoontjes zijn volwassen geworden en uitgevlogen. Maar mijn man is bij me om te zorgen dat ik niet treur.
Vijftig ben ik - en weer spelen er kinderen op mijn schoot.
Dan komen de donkere dagen. Mijn man is dood. Ik kijk naar de toekomst en ik huiver van angst. Want mijn kinderen hebben nu zelf een gezin. Ik denk aan de jaren van liefde die ik kende.
Nu ben ik een oude vrouw.
De tijd is wreed. Het is een grap van de tijd, ouderen er als dwazen te laten uitzien.
Mijn lichaam is vervallen, gratie en kracht zijn verdwenen.
En er zit nu een steen op de plaats waar ik ooit een hart had.
Maar... binnen in dat oude karkas woont toch nog dat jonge meisje.
Soms klopt mijn oude hart wat sneller.
Ik herinner me de vreugde en de pijn.
Ik heb weer lief. Ik leef mijn leven opnieuw.
Ik denk aan de jaren die voorbij zijn, te snel vervlogen, en ik accepteer de harde waarheid dat niets kan duren.
Het Oktoberfest (Duits voor oktoberfeest) is een jaarlijks volksfeest (bierfeest) in München (Beieren). Het begint op een zaterdag halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks door meer dan zes miljoen mensen bezocht wordt. Het duurt meestal 14 dagen.
Het eerste Oktoberfest werd gehouden in 1810 ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren.
Het Oktoberfest wordt op de 'Theresienwiese' (Theresiaweide), een speciaal daarvoor bestaand terrein, gehouden. Het staat ook bekend als 'Wiesn' (Beiers voor de weide) en bevindt zich niet ver van het centrum van München. Aan de rand van de 'Wiesn' staat Frau Bavaria, een groot bronzen beeld van de godin van Beieren. Traditie speelt een belangrijke rol deze dagen. De Oberbürgermeister slaat onder veel belangstelling het eerste vat bier aan waarna het feest begint.
Veel mensen dragen traditionele klederdracht, waaronder de bekende 'Lederhose' voor jongens en 'Dirndl' voor meisjes. Muziek komt enkel van live spelende blaaskapellen.
Het feest bestaat uit een kermis en veertien grote tenten. Dit zijn collosale en mooi aangeklede tenten, waarvan de grootste plaats biedt aan zon 10.000 personen. Om de tent heen bevindt zich een zogenaamde 'Biergarten' (biertuin). Er zijn zes verschillende biermerken die geschonken worden. Het is wettelijk vastgelegd dat enkel bier gebrouwen in München mag worden geschonken. Traditiegetrouw wordt bier enkel per liter geserveerd in een zogenaamde Maß (een grote bierpul van een liter). Twee van de veertien tenten zijn wijntenten waar voornamelijk wijn geschonken wordt. In alle tenten wordt ook frisdrank of alcoholvrij bier geschonken.
Beieren zijn gezellige en gastvrije mensen en dat laten ze graag merken. Er wordt veel gegeten, veel gedronken en veel gelachen. Men zit aan lange tafels. Het is normaal dat onbekenden bij elkaar aan tafel aanschuiven als er nog plaats is. In geval van twijfel wordt er over het algemeen vriendelijk gevraagd of er nog plaats is voor de hoeveelheid mensen die aan willen schuiven. Wel is het zo dat sommige tafels gereserveerd zijn. Hieraan kan niet vrij aangeschoven worden. Geen plaats aan tafel betekent dat men niet geserveerd wordt!
De zomer loopt tegen zijn einde. Hoewel het zonnetje nog hard zijn best doet om wat zonnestralen naar ons frisse kikkerlandje te sturen, zal het hoogstwaarschijnlijk niet meer zomers warm worden (hoewel je het in België natuurlijk nóóit zeker weet). De herfst komt er aan: donkere dagen, regen en wind maar ook mooie bruin gekleurde bladeren in de bomen en op de grond en ontspannen bij de open haard een boek lezen.
Dementie is geen toestand, maar iets dat steeds in wording is: een dement persoon is niet zomaar bepaalde overwegend verstandelijke vermogens kwijt, maar is ze voortdurend zij het zeer langzaam aan het verliezen. Deskundigen spreken trouwens meestal niet van dementen, maar van dementerenden.
Dementie staat erg in de actualiteit. De meest voorkomende vorm ervan werd in het begin van de 20ste eeuw ontdekt door Alois Alzheimer, een Duitse zenuwarts. In wat volgt zal het ook steeds, tenzij nadrukkelijk anders gezegd, over de ziekte van Alzheimer gaan.
Dementie komt tegenwoordig ook vaker voor, al was het maar omdat de mensen langer leven. 6% van de 65-plussers zouden dementeren. Boven de 85 jaar ligt dit percentage rond de 30 %. Maar iedereen komt er mee in aanraking. Als je het niet zelf krijgt, zal ergens een familielid, een vriend, een kennis het krijgen. Iedereen zou bijgevolg een beetje moeten weten wat dement worden is, hoe het aanvoelt, hoe ermee kan omgegaan worden.Want dement worden is iets heel menselijks, iets waar je als gewoon mens op heel menselijke wijze mee kan omgaan.
Ja,ja, ook vandaag zullen er weer veel traantjes vloeien aan de schoolpoorten. Maar ook vele mama's en papa's zullen blij zijn dat de school weer begint.
Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart, ook wel Maria-Tenhemelopneming of Maria Hemelvaart genoemd, is in de Rooms-Katholieke Kerk de feestdag van de opneming van Maria in de hemel. In bepaalde streken in België viert men deze dag ook wel Moederdag.