Ivan Sax opende in juni 2005 het restaurant Margaretha's in één van de oudste gebouwen van de stad. De naam Margaretha's verwijst naar de historische en officiële benaming van het pand, namelijk ‘Huis Margaretha van Parma’. De Boudewijntoren, een twaalfde-eeuws overblijfsel van een patriciërswoning, doet dienst als ingang. Het Huis Margaretha van Parma deed enkele eeuwen geleden dienst als armenschool. Na tientallen jaren van verval werd het pand helemaal gerestaureerd. Ivan Sax richtte naast het restaurant ook een wijnbar en een salon in. ‘De eerste jaren was het zoeken naar een eigen weg’, vertelt Ivan Sax. ‘In september 2010 ging ik met een nieuw keukenteam aan de slag en sindsdien is het aanbieden van een betaalbare gastronomie ons vaste concept. Om onze klanten een optimale kwaliteit te garanderen en om elke dag weer met verse producten te kunnen werken, houden we vast aan een beperkte seizoenskaart. Ik heb drie chefs die de knepen van het vak leerden in onder andere Hof van Cleve, 't Hof Ter Eycken en Apriori.’

‘Een beloning voor het harde werk van ons hele team’, zo waardeert Ivan Sax de vermelding in de nieuwe Gault&Millau. ‘Toen een uitnodiging van Gault&Millau voor de voorstelling van de restaurantgids in de bus stak, wisten we dat Margaretha's een vermelding had gekregen. Met een 12 op 20 waren we al heel blij geweest en stilletjes droomden we van een 13. Dat we uiteindelijk nog een puntje meer krijgen, is ronduit schitterend. Dit resultaat motiveert om op de ingeslagen weg verder te gaan en keihard te blijven werken. De horeca is een harde stiel met werkdagen tot soms wel twintig uur.’

In Margaretha's betaal je 62 euro, wijnen niet inbegrepen, voor een vijfgangenmenu. Een lunch kost 37 euro en op donderdag wordt een jongerenmenu met drie gangen aangeboden voor 48 euro alles inbegrepen.

Bron: Het Nieuwsblad