WELKOM OP ONZE BLOG !
Inhoud blog
  • Lekkerrrr!
  • Halfweg
  • Line Dance.
  • Hop.
  • Hooi keren.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over koetjes en kiekjes - errõl-arról

    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuikens dag 18.
    Onze hond keek ....
    en zag dat het goed was.



    30-03-2009 om 16:26 geschreven door Gidinkes  


    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Girafkes.






    27-03-2009 om 17:52 geschreven door Gidinkes  


    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapende reus.
    Al wie daar zegt de reus die komt, de reus die komt...
    ze liegen erom

    want hij ligt nog te slapen.




    26-03-2009 om 11:03 geschreven door Gidinkes  


    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala.
      



    25-03-2009 om 00:00 geschreven door Gidinkes  


    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooievaars in Plankendael.




    24-03-2009 om 19:03 geschreven door Gidinkes  


    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuikens dag 3.




    14-03-2009 om 11:28 geschreven door Gidinkes  


    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuikentje.
       



    13-03-2009 om 15:00 geschreven door Gidinkes  


    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste kuikentjes.
       



    12-03-2009 om 00:00 geschreven door Gidinkes  


    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Continental superstar.
    Voor een geluidsfragment (zie L kolom).
    Een van de pronkstukken uit de collectie:
    een 92-toets Mortierorgel uit 1923.



    09-03-2009 om 14:28 geschreven door Gidinkes  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog zo'n pareltje...
    Een Mortier-orchestrion 84-toets, bouwjaar 1928.



    09-03-2009 om 14:17 geschreven door Gidinkes  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag
    De voorbije zondag was de tentoonstelling van de voormalige Ghysels-collectie "Continental superstar" voor het laatst te bezoeken voor publiek.
    Deze week worden alle orgels gedemonteerd en in een hoek bijeengeschoven.
    Of we ze ooit nog zullen horen spelen ????



    09-03-2009 om 14:14 geschreven door Gidinkes  


    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notentaart met rum.
    Ingrediënten
    220 gr walnoten
    Voor het deeg:  6 eieren, 120 gr poedersuiker, 110 gr bloem, 50 ml rum (of rum-aroma)
    Voor de crème: 3 dl melk, 6 el bloem, 150 gr poedersuiker, 200 gr boter, 50 ml rum (of aroma), 1 pakje vanillesuiker

    Benodigheden
    Bakblik 22 cm diameter, beslagkom en mixer.

    Bereiding
    Houd een paar gave walnoten apart.
    Maal de overige fijn en houd ook hiervan een deel apart voor decoratie.
    Voor het deeg:
    Klop de eidooiers met 1/3 van de poedersuiker schuimig en klop de eiwitten stijf met de overige suiker.
    Schep de bloem, de stijfgeslagen eiwitten en 40 gr. van de gemalen noten voorzichtig door de geklopte eidooiers
    en voeg een scheutje rum toe. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vul hem met het beslag.
    Bak de taart ca. 30-35 min. in een gemiddeld warme oven 180-190 graden.
    Laat de taart afkoelen in de vorm en snijd hem met een scherp mes in twee of drie lagen.
    Voor de crème:
    Roer voor de crème de bloem door de melk tot er geen klontjes meer in zitten.
    Laat het mengsel in een waterbadje (au bain marie)al roerend indikken en daarna afkoelen.
    Klop de poedersuiker en de boter schuimig.
    Schep dit met de overige noten, de rum en de vanillesuiker door de melkcrème, blijf goed kloppen.
    Afwerking:
    Verdeel de crème over de taartboden en stapel ze op elkaar.
    Bestrijk de zijkanten van de taart met de crème en versier de randen met de gemalen en gehalveerde walnoten.
    Laat de taart voor serveren 1 uur opstijven in de koelkast.

       
                                       

    02-03-2009 om 18:14 geschreven door Gidinkes  




    Wij nemen foto's voor de fun. Toch viel het ons op, als we elkaars foto's bekeken, dat sommige juist dat extraatje meer hadden. Dat we dachten: hé, da's knap of origineel!
    Beelden zeggen achteraf soms meer dan juist het vastleggen van een moment.
    We laten jullie meegenieten van de doodgewone dingen uit ons leven.
    Veel kijk en leesplezier!


    Gastenboek
  • mevrouw
  • zondags bezoekje
  • Groetjes
  • tof-tof-tof
  • Mevrouw

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 11--0001

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Gastenboek
  • mevrouw
  • zondags bezoekje
  • Groetjes
  • tof-tof-tof
  • Mevrouw

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs