Hiernaast zien jullie hoe een moskee ingedeeld is: - aan de buitenzijde heeft elke moskee tenminste één minaret (oproep tot gebed) - een afzonderlijke was- en kleedruimte - gebedsruimte met mihrab en mimbar
nog een korte info voor de presentatie op dinsdag 27 november. Gebruik jullie creatieve geesten en maak er iets moois van! Ik zorg voor de reservatie van het smartboard. Elk groepje krijgt een dikke 5 minuten voor de presentatie. De taakverdeling ziet eruit als volgt: - Emma en Tine verdiepen zich in de Oemajaden-moskee van Damascus - Lynn en Stefanie dompelen ons onder in de geschiedenis van de Moskee van de Profeet in Medina - Tom en Miel weten ons alles te vertellen over de Al-Aqsa-moskee van Jeruzalem - Gaël en Matthias werpen hun licht op de Rotskoepel van Jeruzalem - Lisa en Laura voeren ons mee naar Cordoba en het prachtige Alhambra - Wiske en Maryse zijn onze gidsen in Indië waar we een bezoekje brengen aan de Taj Mahal
Ik zie er al naar uit! Een prettig weekend en tot volgende dinsdag! Ellen
Het Byzantijnse vuur, Grieks vuur of vloeibaar vuur was een wapen van het Byzantijnse Rijk dat rond 673 na Chr. uitgevonden werd. Het wapen was een apparaat dat een stroom brandende vloeistof produceerde en over enige afstand kon spuiten. Het wapen bleek zowel op het land als ter zee effectief, maar werd voornamelijk uitgebuit door de Byzantijnse marine. Vijandige schepen waagden zich vaak niet in de buurt van de Byzantijnse vloot omdat binnen het schootsbereik van het Byzantijnse vuur de Byzantijnen zo hevig in het voordeel waren. Het Byzantijnse vuur was de sleutel tot veel militaire overwinningen van het Byzantijnse Rijk en was ook de reden dat het Rijk zo lang bleef bestaan. Het vuur werd voor het eerst toegepast om weerstand te bieden aan de belegering van Constantinopel door de Arabieren. Het was tevens een belangrijk wapen tijdens de latere kruistochten. Het werd in rap tempo een van de meest gevreesde wapens. Grieks vuur was de voorloper van moderne wapens zoals de vlammenwerper en napalm.
Verenigde Naties erkennen Rechten van Inheemse Volken
Op 13 september 2007 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York de Verklaring over de Rechten van de Inheemse Volken aangenomen. Dat is een grote overwinning voor inheemse volken. De Verklaring, die dient om de fundamentele mensenrechten en vrijheden van de naar schatting 370 miljoen inheemse mensen in de wereld te bevorderen en te beschermen werd aangenomen met een overweldigende meerderheid van stemmen: 143 voor, 4 tegen (Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten) en 11 onthoudingen. De verklaring bevat een groot aantal rechten die voor het overleven van inheemse volken van cruciaal belang zijn zoals het recht op hun land en natuurlijke hulpbronnen, en het recht op zelfbeschikking. Het is een instrument van vrede en gerechtigheid, gebaseerd op wederzijdse erkenning en wederzijds respect.
Onderzoekscentrum voor Bedoeïenen krijgt nieuwe kans - september 2007
Israël De eerste moslimminister van Israël, Ghaleb Majadle, heropende op 4 september een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum ten behoeve van de Arabische Bedoeïenen in het zuiden van Israël. Het onderzoekscentrum richt zich op de Arabische Bedoeïenen, het inheemse volk van de Negev-woestijn dat circa 12% van de Palestijnse Arabische minderheid in Israël vormt. Het inheemse volk wordt geconfronteerd met ernstige problemen van economische, medische, milieu en sociale aard. Alleen een integraal onderzoek kan bijdragen aan oplossingen hiervoor. Zo zal worden onderzocht of het met behulp van zonne-energie mogelijk is water te ontzilten om het tekort aan drinkwater bij de gemeenschap op te lossen. Ook zullen programma's worden opgzet om genetische ziekten te behandelen, voortkomend uit de praktijk van interfamiliale huwelijken. Daarnaast zal het centrum de Bedoeïense wetenschappers helpen om traditionele hulpmiddelen om te zetten in moderne biotechnologie, zoals kennis van nuttige antilichamen van kameelmelk en het gebruik van kruidenmengsels in moderne geneesmiddelen.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.
Europalia.Europa Paleis voor Schone Kunsten Brussel 05.10.2007 20.01.2008
Het meesterlijke atelier Europese kunstroutes 5de-18de eeuw
Lang voordat Europa als een politieke eenheid werd gezien, was er al een intens verkeer van mensen en goederen. Vaak wordt vergeten dat al heel vroeg ook kunstenaars, kunstwerken en zelfs opdrachtgevers op zoek naar schoonheid, gebruikmaakten van de handelsroutes en waterwegen. Meesterwerken, maar ook meer bescheiden kunstwerken geven een beeld van wat ‘een Europese ruimte voor kunst en ideeën’ voorstelde, die al ontstond bij de dageraad van de middeleeuwen. De tentoonstelling belicht aan de hand van bijzondere en vaak spectaculaire stukken diverse facetten en vormen van deze artistieke wisselwerking. Ze omspant een lange periode in de kunstgeschiedenis, van de 5de tot de 18de eeuw, en telt ongeveer 350 werken, uit meer dan honderd Europese collecties. Meer info: - www.europalia.eu - tel: 02 507 85 94