Inhoud blog
  • Zone stad zonder Guy...
  • Hemelvaartdag 2 -Pinksteren
  • Hemelvaartdag deel 1
  • Parler le français maintenant?
  • Herrezen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
    Over mijzelf
    Ik ben Sophie
    Ik ben een vrouw en woon in ergens in Vlaanderen (België) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 09/12/1990 en ben nu dus 34 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Tennis, wii-spelletjes, kuisen,.... .
    Een leuk blog waar ik men verhaal kwijt kan en u ook tips kan geven omtrent allerlei zaken!
    Geheimen van...

    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hondenvreugde en feestdagen deel 2
    piep!
    Vandaag was het een grote dag voor mijne lieve labrador-retriever.
    Mijn trouwste vriend heeft haar eigen huisje! Met roofing! Een klein chaletke, juist een schouw ontbreekt.
    Het was haar sinterklaascadeautje van de oma! Als dit nog geen lekje waard is...
    Het beestje was eerst een beetje wantrouwig... met een scherp oog hield ze elk detail in de gaten.
    Zo bekijkt ze me ook als ik in de zomer met de tuinslang buiten kom...
    Het beestje houdt niet zo van verandering en is altijd heel onderdanig, ze was ook de underdog van het nest maar dan ook de liefste!
    Terug naar haar huisje! Met haar kop ging ze eens snuffelen, eens binnenloeren maar toch maakte ze geen move om het huisje te betreden.
    Snel als ze is nestelde ze zich weer op haar vertrouwde poefzak, de befaamde doggy bag! De zak is zeer handig en hygiënisch en het is gevuld met hoogwaardige brandvertragende, anti-allergische, polystyreen korrels. Niets dan voordelen en ze houden er zo van!
    Spijtig genoeg is er geen plaats voor haar geliefde doggy bag... Het zal een hartverscheurend afscheid zijn aangezien de doggy bag er altijd was voor haar... In goede, slechte, koude en warme dagen. De knusse poefzak zal eventjes verdwijnen uit het zicht om haar te laten wennen aan haar gezellige huisje met een nieuw, minder comfortabel dekentje. Onze lieverd mag toch van geluk spreken dat ze zo gesoigneerd wordt, ze heeft alles wat haar hartje verlangt. Wekelijks krijgt ze een warm bad met speciale shampoo voor haar allergie en bij het afdrogen krijgt ze dus een gratis massage. Ze heeft een warm huisje met windscherm, elke dag gaan we driemaal wandelen, terras ligt vol leuk speelgoed en last but not least heeeeeeeeel lekker eten! We zouden bijna een dagtaak vergeten, de woef knuffelen en liefde geven en als je geluk hebt krijg je een zwabber in je gezicht als bedanking. Oja we waren bijna de uitnodiging van haar housewarming vergeten! Alle woefjes zijn pas welkom als ze hun pootjes hebbe afgekuist aan de welkom-mat.
    Voila, genoeg mijne woef in de spotlight gezet. Terug naar de feestdagen! De feestdagen komen op hun kousenvoeten af, het wordt kouder en weermannen durven de woorden sneeuw en vriezen in één zin vermelden. Ik krijg rillingen door er al alleen aan te denken.
    Feestdagen wil zeggen: veeeeeeel eten. Ons volproppen met foie gras en kalkoen en de champagne zal ook weer rijkelijk vloeien.
    De politie zal er van profiteren door massale Bob-campagnes te organiseren dus u bent gewaarschuwd en een verwittigd man is er twee waard!
    Maar hoe stel je nu het perfecte menu samen? Er zijn altijd wel moeilijke eters bij die dingen niet lusten maar daar kan je echt geen rekening mee houden. Je kan altijd op safe spelen en kiezen voor fonduetje, gourmet of misschien traiteur? Maar ben je een echte waaghals als ik en wil je de gasten imponeren met je kunsten? Wees dan creatief maar maak het jezelf niet te moeilijk! Als je iets nieuw wilt proberen ben je toch misschien best om het op voorhand al eens te oefenen. Kies ook gerechten waar je op voorhand al aan kan werken. Tips voor een geslaagde avond -> Tip één : flambeer je gerecht nooit onder de dampkap ;-) en anders hou je de nummer van de brandweer maar heel dicht bij je. Tip 2 : maak op voorhand een planning met de volgorde waarin alles moet gemaakt worden dus een soort draaiboek van de avond maar het is niet de bedoeling om naast de mensen hun bord een stopwatch te zetten. Begin ook al een tijdje op voorhand met je planning en menu zodat je er op je gemak aan kan werken. Tip 3 : een goede mise en place kan wonderen doen! Groentjes kunnen op voorhand al gesneden worden, koude aperitiefhapjes kan je op voorhand maken. Anders zou het wel eens kunnen zijn dat er een tornado gepasseerd is in je keuken na afloop van het etentje. Tip 4 : zet je man aan het werk! Die tamzak hoeft geen hele dag voor de tv te zitten terwijl jij je in het zweet werkt. Met een stofzuiger en een plumeau in de hand kan hij alvast zorgen dat het huisje spik en span is! 
    Tip 5: genoeg drank in huis, als je eten dan mislukt is dan kan je ze zat voeren zodat ze het de dag erna niet meer weten. Laatste tip : genieten van je avond en meer bij je gasten aan tafel zitten dan in de keuken...
    En als uiteindelijk toch je gerechten zodanig mislukken is er nog één oplossing : SOS KEBAB ;-)
    Heb je nu ook al zorgen over de afwas? Geen nood, je halve trouwboek mag ook eens iets doen terwijl jij met een glas wijn in de zetel zit.
    Fijne feestdagen gewenst aan iedereen!
    xxx




    28-11-2012 om 00:00 geschreven door Sophie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs