Inhoud blog
  • Dag 30
  • Dag 29
  • Dag 28
  • Dag 27
  • Dag 26
  • Dag 25
  • Dag 24
  • Dag 23
  • Dag 22
  • Dag 21
    Archief per maand
  • 12-2009
  • 11-2009
    Laatste commentaren
  • sarah de rijcke (Sarah De Rijcke)
        op Vertrek
  • is het al over ???? (martin en nadine)
        op Dag 30
  • De groeten! (Karen)
        op Dag 30
  • Fijne feestdagen (Athea)
        op Dag 30
  • HOI DAAR (rita martens)
        op Vertrek
  • Nieuw-Zeeland

    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7

    Dag 7: maandag 30 november


    We ontmoeten vandaag heel wat vreemde vogels....letterlijk dan.

    In Otorohanga zien we hoe in het zoölogische park drie soorten kiwi's gefokt worden.

    Vaststelling: kiwi's zijn vogels zonder vleugels of staart en hun veren zien eruit als haren.

    Met hun lange snavel graven ze meer dan 10cm diep naar insecten en wormen en hun eieren zijn bijna zo groot als struisvogeleieren. Inderdaad wel heel vreemde vogels.

    Allerlei vogels die we reeds eerder opmerkten kunnen we na dit bezoek benoemen, voor zover we het bij de uitspraak van de veelal Maori namen bij het juiste eind hebben natuurlijk .

    We rijden verder naar Rotorua, waar we geisers, fumaroles, pruttelende mudpots en andere heetwatertoestanden kunnen bewonderen en vooral ruiken. Alhoewel we deze natuurverschijnselen reeds vroeger in het Amerikaanse Yellowstone hebben bezocht, zijn we toch weer onder de indruk. Vooral de omringende Nieuw Zeelandse plantengroei geeft een volledig ander beeld. In het dorp Whakarewarewa – de volledige naam heeft nog 10 lettergrepen meer – leven de Maori gewoon bovenop de stoom. Tot op het kerkhof toe krinkelen de dampen vanuit de ondergrond langs gaten en kieren naar boven. De bewoners gebruiken de thermische heetwaterpoelen om in te koken en als verwarming.

    Tijdens een mooie wandeling doorheen het gebied rond het dorp, valt ons een bordje op “no smoking”... en dat terwijl de smoke langs alle kanten uit kieren en gaten komt. Dat moet Nieuw-Zeelandse humor zijn.
















    07-12-2009 om 10:02 geschreven door frieda_en_luc  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6
    Eindelijk op internet geraak om de achterstallige teksten en foto's door te sturen.

     

    Dag 6: zondag 29 november


    Vandaag maken we een lange rit zuidwaarts tot in het gebied “Central North Island”.

    Onze chauffeur van dienst heeft het rijden steeds beter onder de knie. Bij het verleggen van de versnellingen tast hij althans minder en minder in het luchtledige met de rechterhand.

    De wegen in Nieuw Zeeland zijn eerder smal en dat zullen we geweten hebben.

    Reeds eergisteren ging onze linkerspiegel eraan toen hij in volle snelheid tegen een obstakel langs de weg knalde. Dat blijkt meerdere West-Europese chauffeurs te overkomen. Nu maar hopen dat de verzekering het zal dekken.

    Tijdens de rit genieten we van de late lente. Bomen staan massaal in bloei en de begroeiing toont heel andere kleuren dan bij ons.

    In de late namiddag bezoeken we nog de Waitomo caves, kalksteengrotten gevormd door ondergrondse waterstromen. Op zich niet zo'n bijzondere grotten, we bezochten reeds mooiere exemplaren in Frankrijk, maar wat hier bijzonder is, zijn de miljoenen glimwormen die met hun groene lichtjes boven onze hoofden hangen. In volledige stilte varen we in het duister met een bootje de feeërieke grot uit.


     







    07-12-2009 om 09:57 geschreven door frieda_en_luc  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waitangu Treaty Grounds
    Nog enkele foto's van Waitangu en Kauri bomen.

















    07-12-2009 om 09:49 geschreven door frieda_en_luc  


    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's dag 1-5
    Hieronder enkele beeldjes.

















    29-11-2009 om 21:12 geschreven door frieda_en_luc  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Dag 1 – 3

    Precies 36 uur nadat we dinsdag om 14.15u thuis de deur dichttrokken, landen we donderdag 14.30 u veilig en wel in Auckland.

    Na vier vluchten: Brussel – London, London – Bangkok , Bangkok – Sydney en Sydney – Auckland en dubbel zoveel controles waarbij telkens de schoenen en broeksriemen uit moesten, werden bij een laatste controle de zolen van de wandelschoenen nog eens extra gecontroleerd.

    Aangezien ik ze thuis met borstel en zeep nog eens grondig heb gereinigd kunnen ze hier gerust zijn. Wij brengen geen gram vreemde aarde binnen.


    Voor wie van cijfertjes houdt.

    Vlucht London – Bangkok: 10 uur
    Bangkok – Sydney: 8 uur
    Sydney – Auckland: 3 uur

    Afgelegde afstand: ongeveer 19 300 km

    Vaststellingen: Als je vegetarisch eet wordt je eerst bediend, en 't is lekkerder dan de gewone kost.

    Het eerste wat na de landing opvalt zijn de “onderste boven” bomen. Een voor ons vreemde soort spar waarbij het lijkt of de takken omgekeerd aan de stam groeien.

    Al snel kunnen we onze motorhome oppikken. Alhoewel snel....

    Eerst de papierwinkel, dan een filmpje met info bekijken en na meer dan een uur kunnen we ermee wegrijden. Dat valt voor onze chauffeur van dienst niet te best mee.

    Meevaller is dat we in plaats van de vierpersoonsmotorhome een zespersoons kregen. Een zee van ruimte, dat wel...maar daarmee is hij wel langer, wat de totale lengte op 7m20 brengt.

    Dan met het ding nog links rijden, terwijl het stuur rechts staat en de versnellingen aan de verkeerde kant... Te veel dingen ineens voor mannen, waarvan bekend staat dat ze slechts één ding tegelijk kunnen.



    Dag 4: vrijdag 27 november

    06:30 De jetlag doet z'n werk, alhoewel we dit na de vermoeiende reis ontiegelijk vroeg vinden om al wakker te zijn. Maar we hebben “a room with a view” en wat voor één.

    Tegelijkertijd maken we kennis met de nationale sport van de Aucklanders. De één na de ander holt, wandelt of snelwandelt ons raam voorbij.

    Na ons ontbijt, zo goed als op bed maken we eveneens een fijne strandwandeling onder een heerlijk warme zon.


    Even later begint onze tocht door het Northland. Het landschap ziet er herkenbaar uit, lijkt wat op Engeland en Schotland, heel heuvelachtig dus. Alleen komt alles wat er groeit ons vreemd voor. Ons reisdoel wordt het Waipoua Forest Park, een verzameling van schitterende kauri's. Bomen waarvan er een aantal al aan hun derde millennium toe zijn. Tussen 1880 en 1890 werd uit de stam gom gewonnen, maar ze werden ook massaal gerooid voor het hout. Men probeert wat overblijft te beschermen. De oudste kauri van het land bevindt zich in dit park samen met zo'n 300 soorten bomen, palmen en varens. Hij wordt op 1500 jaar geschat en vier andere giganten tellen minstens 1000 lentes. Alhoewel ze vanwege alle andere bomen moeilijk in een foto te vatten zijn, deden we toch een poging.

    Dag 5: zaterdag 28 november


    Na een twee uur durende rit bereiken we rond 09:00 u Paihia in de Bay of Islands. Hier vertrekken we voor een avontuurlijke boottocht naar de “hole in the rock” gelegen aan de South Pacific.

    De gemiddelde leeftijd van onze medepassagiers blijkt heel wat hoger te liggen dan de onze en even lijkt het erop dat we een verkeerde keuze maakten. Het wordt echter een voltreffer. Al na een halfuurtje komen we tussen een hele groep dolfijnen terecht die onder en langs de boot zwemmen, ook heel wat wijfjes met jong. De motor wordt stilgelegd en minutenlang kunnen we genieten van het spektakel van her en der opduikende dieren. Dankzij het digitale tijdperk is er, zoals de Maori-kapitein ons voorspelde, op onze tientallen foto's enkel water te zien. Pas als de boot weer verder vaart zien we ze in de verte hoge tuimelingen boven zee maken, maar weer niet op beeld vast te leggen. We zullen de herinnering bewaren.

    We varen verder tussen de kleine eilanden waar ooit Captain Cook nog voet aan wal zette, tot bij het einde van het vasteland. Vlak voor the hole in the rock schommelt de boot vervaarlijk heen en weer. Toch stuurt de kapitein hem vaardig onder de rots door onder luid getoeter. Wij staan op de voorplecht en genieten met volle teugen.

    In de namiddag bezoeken we nog het Maori gemeenschapshuis op de Waitangi Treaty Grounds. werd in 1840 het verdrag van Waitangi getekend, een overeenkomst tussen de Maori en de Engelse regering en stichtingsakte van Nieuw Zeeland. Het ligt in een prachtig park waar ook nog een Maori War Canoe, gemaakt uit drie kauri-bomen te bewonderen is.


     

    Bijlagen:
    webDSCF1987.jpg (57.6 KB)   

    29-11-2009 om 00:00 geschreven door frieda_en_luc  


    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek
    We vertrekken...... morgen!!! 

    19-11-2009 om 00:00 geschreven door frieda_en_luc  




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs