Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    29-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedworst met appel

    Bloedworst met appel

    Nodig?   Voor 2 pers.

    Bloedworst

    Appel en boterham

    Saus

    2 bloedworsten, in schijven

    2 Golden Delicious appels

    1el Luikse stroop

    1el arachideolie

    2 schijven zuurdesembrood

    2kl water


    2el boter

    1kl Maggi smaakversterker


    1el bruine suiker



    1/8kl zout


     

    Bereiding?

    -          Meng voor de saus de ingrediĆ«nten en verwarm op laag vuur tot een sausje

    -          Schil de appels (hou de schil bij als decoratie) en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in plakken en leg ze in de bruisende boter. Strooi er de bruine suiker en zout over en laat 2 minuten per zijde stoven

    -          Laat een anti-aanbakpan gloeiend heet worden. Voeg de arachideolie toe en bak de schijven bloedworst 2 minuten per zijde op hoog vuur krokant

    -          Dien op met het zuurdesembrood, eventueel geroosterd


    Verhoudingen

    -          We rekenen 1 bloedworst, 1 (kleine) appel en 1 boterham per persoon

    -          Voor de saus gebruiken we per eetlepel stroop in feite 1 eetlepel vocht


    Technieken: tips en tricks

    -          De appelschil als decoratie kan eventueel met citroen- of limoensap besprenkeld worden om bruinverkleuring te voorkomen. Citroen- en limoensap bevatten namelijk vitamine C, een antioxidans dat de verkleuring (oxidatie) van de schil tegenhoudt.

    -          De appelschijven worden in feite gekaramelliseerd door ze samen met de bruine suiker te stoven.

    -          We gebruiken arachideolie en geen boter om de appel op hoog vuur aan te stoven. De eiwitdeeltjes in de boter zouden al snel verbranden, arachideolie kan veel hogere temperaturen aan. Geklaarde boter zou eventueel ook een optie zijn.

     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs