American pancakes met
banaan-chocoladesaus
Nodig? Voor
2 pers.
American
pancakes
|
Banaan-chocoladesaus
|
200g bloem
|
200g fondant chocolade
|
225mL melk
|
100mL room
|
1 ei
|
200g banaan (2st) in blokjes
|
1el suiker
|
1kl suiker
|
1/4kl zout
|
1el boter
|
1.5kl bakpoeder
|
|
2el gesmolten boter
|
|
Bereiding?
-
Maak
een beslag met alle ingrediënten voor de American pancakes
-
Bak
kleine geutjes van het beslag in wat gesmolten boter, 1 minuut aan elke zijde
-
Maak
de chocoladesaus: breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de room op
zacht vuur tot een saus
-
Bak
de blokjes banaan in de boter, strooi er de suiker over en voeg bij de saus
Verhoudingen
-
Voor
het beslag gebruiken we een even groot volume aan droge bestanddelen als aan
natte
-
Voor
de saus gebruiken we half zoveel room als chocolade
-
We
gebruiken evenveel banaan als chocolade
Technieken: tips en tricks
-
Dit
beslag is veel dikker dan een gewoon pannenkoekenbeslag, waardoor het een
beetje zijn vorm behoudt in de pan. American pancakes moeten dan ook klein en
dik zijn (misschien een weerspiegeling van de gemiddelde Amerikaan?). Het bakpoeder maakt dat het beslag wat zal
rijzen, waardoor de pannenkoeken smeuïg blijven.
-
Eventueel
kan de gesmolten boter in het beslag vervangen worden door zonnebloemolie.
|