Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburgers

    Hamburgers

    Nodig?   Voor telkens 4 kleine burgers

    Biefstukburgers

    Zalmburgers

    Overige

    300g biefstuk

    300g zalmfilet

    Hamburgerbroodjes

    30g losgeklopt ei

    30g losgeklopt ei

    Cheddarkaas

    10g paneermeel

    30g paneermeel

    Ijsbergsla

    1kl worcestershiresaus

    1,5kl viskruiden

    Tomaten

    1,5kl tijm

    zwarte peper, 10 draaien

    Augurken

    1,5kl uienpoeder


    Gefrituurde uitjes

    1/4kl zout



    zwarte peper, 10 draaien






    Kipburgers

    Kipburgers met Cornflakes

    Sauzen

    300g kipfilet

    300g kipfilet

    Curryketchup

    30g losgeklopt ei

    30g losgeklopt ei

    Vandemoortele tartaarsaus

    (30g paneermeel)

    (30g paneermeel)

    Mayonaise

    1,5kl zout

    1kl kipkruiden

    Honing-mosterdsaus:

    witte peper, 10 draaien

    1/2kl geel zout

    1à2kl graanmosterd

    panko om te paneren

    Groene peper, 10 draaien

    4kl honing


    Cornflakes (ongezoet) om te paneren

    6kl mayonaise

    Bereiding?

    -          Voor de burgers: alle ingrediënten in een blender doen en tot pulp mixen. Tot hamburgers vormen, eventueel paneren en bakken in wat olijfolie

    -          Voor de broodjes: Doormidden snijden, beleggen met cheddarkaas en enkele minuten in een oven van 160°C leggen, tot de kaas gesmolten is. Dan beleggen met de rest van de ingrediënten

     

    Verhoudingen

    -          We gebruiken steeds 10% losgeklopt ei en 10% paneermeel van de hoeveelheid vlees/vis om het gehakt aan te maken

    -          Bij de biefstukburgers is de hoeveelheid paneermeel lager omdat de textuur van het vlees anders helemaal verloren gaat!

    -          Voor de honing-mosterdsaus gebruiken we een 1-2-3 verhouding


    Technieken: tips en tricks

    -          De kipburgers vereisen niet per se extra paneermeel voor het gehakt, vandaar dat het tussen haakjes staat. Dit gehaktmengsel plakt dan wel iets feller, dus maken we best onze handen wat vochtig vooraleer tot burgers te rollen.

    -          Paneren gebeurt steeds volgens het basisrecept. Dus eerst door bloem, dan door eiwit dat losgeklopt werd met 1el water en 1el olie, dan door het paneermeel/panko/cornflakes

    -          De cornflakes die als panade gebruikt worden moeten uiteraard ongezoet zijn. We kloppen ze even stuk in een plastic zakje zodat ze tijdens het paneren goed aanhechten.

    -          Om de burgers perfect rond te vormen kunnen we gebruik maken van een (vooraf ingevette) dresseerring.

    -          Weeg het aangemaakte gehakt opnieuw en deel door 4. Zo kun je 4 exact even grote hamburgers maken.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs