Grillen in de grillpan
Nodig?
Grillen
|
grillpan
|
te grillen product
|
olie
|
Bereiding?
-
Laat
een grillpan gloeiend heet worden, tot ze rookt
-
Bestrijk
het te grillen product (vlees, vis, harde groente
) met olie
-
Leg
op de grillpan, duw zachtjes aan en laat minstens 1 minuut grillen
-
Draai
het product een kwartslag zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat (quadrilleren) en laat 1 minuut grillen
-
Keer
het product om en herhaal deze werkwijze
Technieken: tips en tricks
-
Leg
geen ijskoude producten op de grillpan, dan koelt deze af en koken we het
product in plaats van het te grillen. Werk steeds met producten die op
kamertemperatuur zijn gebracht!
-
We
strijken het product in met olie om kleven tegen te gaan. Vroeger werd al eens
gezegd om de grillpan zelf in te vetten, maar door de hoge temperatuur zal de
olie beginnen roken en kleverig worden. De olie ontbindt dan in kleinere
vetzuurfragmenten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
-
Meerdere
soorten olie kunnen gebruikt worden, zoals olijfolie, zonnebloemolie of
neutrale arachideolie.
-
Om
te vermijden dat het product blijft kleven aan de pan tijdens het keren moeten
we het in eerste instantie lang genoeg laten grillen. Tijdens het grillen
verkoolt het product een beetje (de zwarte strepen van het ruitjespatroon)
waardoor het zal loslaten van de pan. Laat het product dus minstens een minuut
grillen vooraleer het te willen keren. Geduld is een schone zaak!
|