Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept grillen in de grillpan

    Grillen in de grillpan

    Nodig? 

    Grillen

    grillpan

    te grillen product

    olie

    Bereiding?

    -          Laat een grillpan gloeiend heet worden, tot ze ‘rookt’

    -          Bestrijk het te grillen product (vlees, vis, harde groente…) met olie

    -          Leg op de grillpan, duw zachtjes aan en laat minstens 1 minuut grillen

    -          Draai het product een kwartslag zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat (quadrilleren) en laat 1 minuut grillen

    -          Keer het product om en herhaal deze werkwijze


    Technieken: tips en tricks

    -          Leg geen ijskoude producten op de grillpan, dan koelt deze af en koken we het product in plaats van het te grillen. Werk steeds met producten die op kamertemperatuur zijn gebracht!

    -          We strijken het product in met olie om kleven tegen te gaan. Vroeger werd al eens gezegd om de grillpan zelf in te vetten, maar door de hoge temperatuur zal de olie beginnen roken en kleverig worden. De olie ontbindt dan in kleinere vetzuurfragmenten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

    -          Meerdere soorten olie kunnen gebruikt worden, zoals olijfolie, zonnebloemolie of neutrale arachideolie.

    -          Om te vermijden dat het product blijft kleven aan de pan tijdens het keren moeten we het in eerste instantie lang genoeg laten grillen. Tijdens het grillen verkoolt het product een beetje (de zwarte strepen van het ruitjespatroon) waardoor het zal loslaten van de pan. Laat het product dus minstens een minuut grillen vooraleer het te willen keren. Geduld is een schone zaak!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs