Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept witte wijnsaus

    Witte wijnsaus

    Nodig?    Voor 500mL

    Witte wijnsaus

    100g sjalot, gesnipperd (2st)

    500mL witte wijn

    500mL visfumet

    500mL room

    zout

    witte peper

    Bereiding?

    -          Breng de wijn samen met de sjalot aan de kook en laat inkoken tot er bijna geen vloeistof meer overblijft

    -          Voeg de visfumet toe en laat inkoken tot de helft

    -          Voeg dan de room toe en laat inkoken tot 2/3

    -          Zeef de saus en kruid af met peper en zout

    of

    -          Breng de wijn samen met de sjalot aan de kook en laat inkoken tot er bijna geen vloeistof meer overblijft

    -          Voeg de visfumet en de room toe en laat inkoken tot de helft

    -          Zeef de saus en kruid af met peper en zout


    Verhoudingen

    -          We gebruiken telkens gelijke hoeveelheden wijn, visfumet en room. Voor 500mL van deze vloeistoffen houden we uiteindelijk ook 500mL saus over, gemakkelijk te onthouden

    -          We gebruiken 1/5 van de hoeveelheid saus aan sjalot, in dit geval dus 100g


    Technieken: tips en tricks

    -          De sjalot wordt niet gestoofd, zo bewaart ze haar frisse smaak.

    -          Na het zeven gooien we de sjalot weg, die heeft haar smaak afgegeven aan de saus en is niet meer bruikbaar.


    Voorbeelden

    -          Deze saus past goed bij witte vis

    -          Zie ook het recept Koolvis met kruidenkorst, spinazie en puree, en saffraansausje

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs