Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept veloutésaus

    Veloutésaus

    Nodig?   Voor 500mL

    Veloutésaus

    50g boter

    50g bloem

    500mL fond

    peper en zout

    Bereiding?

    -          Voor de bereiding van een veloutésaus gaan we op dezelfde manier te werk als bij de bechamelsaus


    Verhoudingen?

    -          We gebruiken 10% boter en bloem van de hoeveelheid fond. Dus op 500mL fond gebruiken we 50g boter en bloem.


    Technieken: tips en tricks

    -          Al naargelang het recept kunnen we gebruik maken van een gevogeltefond, kalfsfond, bruine fond of visfumet

    -          Een fond is een ingekookte bouillon. Daardoor is een fond zouter van smaak dan een bouillon. Het zetmeel in de bloem dat voor de binding van de saus zorgt zal een deel van de zoutsmaak maskeren. Zou de saus na binding te flets van smaak zijn is het toevoegen van wat zout vaak voldoende om de smaak op te krikken.

    -          Zie ook het basisrecept Bechamelsaus voor extra tips


    Voorbeelden

    -          Kalfsveloutésaus wordt gebruikt bij de bereiding van kalfsblanquette

    -          Gevogelteveloutésaus wordt gebruikt bij de bereiding van vol-au-vent

    -          Visveloutésaus wordt gebruikt bij de bereiding van een vispannetje



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs