Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept roux

    Roux

    Nodig?   Voor 100g

    Roux

    50g boter

    50g bloem

    Bereiding?

    -          Smelt de boter in een pan en laat ze bruisen

    -          Voeg de bloem ineens toe en roer los met een garde

    -          Laat de roux 1 minuut zachtjes stoven, blijf roeren


    Verhoudingen?

    -          We gebruiken steeds gelijke hoeveelheden boter en bloem


    Technieken: tips en tricks

    -          De roux is een klassiek bindmiddel voor bechamelsaus en veloutésaus

    -          De binding van de saus blijft sterker aanwezig wanneer we een roux gebruiken dan bijvoorbeeld enkel bloem of maïzena. Vooral voor ovenschotels is dit principe van belang. Door het langdurig garen van een ovenschotel zou de binding van de saus kunnen verloren gaan wanneer we enkel bloem of maïzena gebruiken.

    -          Bij een roux is het belangrijk dat we de koud-warm-reactie respecteren: koude vloeistof bij warme roux, of omgekeerd. De vloeistof wordt ineens toegevoegd om klonters te vermijden.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs