Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept pommes duchesse

    Pommes Duchesse

    Hertoginnenaardappelen

    Nodig?   Voor 2 pers.

    Pommes Duchesse

    500g aardappelen

    2 eidooiers

    1/4kl nootmuskaat

    1/2kl zout

    zwarte peper

    Bereiding?

    -          Schil de aardappelen, spoel af, snij in grote stukken en kook gaar in 15 minuten

    -          Giet het kookvocht af en zet de pot even terug op het vuur zodat het water verdampt

    -          Kruid de aardappelen en pureer met een stamper

    -          Laat enkele minuten afkoelen

    -          Voeg dan de eidooiers toe en meng goed onder het geheel

    -          Doe het mengsel in een spuitzak met gekartelde mond en spuit toefjes op een bakplaat met bakpapier

    -          Plaats in een oven van 220°C en laat de bovenkant goudbruin grillen


    Verhoudingen

    -          We rekenen 250g aardappelen per persoon

    -          We gebruiken een eidooier per 250g aardappelen

    -          Per 500g aardappelen gebruiken we 1/2kl zout en nootmuskaat


    Technieken: tips en tricks

    -          Om te vermijden dat de aardappeltoefjes inzakken in de oven is het belangrijk zo weinig mogelijk vocht te gebruiken. Daarom laten we de aardappelen nog even drogen op het vuur en voegen we zeker geen melk of room toe.

    -          Om dezelfde reden gebruiken we bloemige aardappelen, de vastkokende soort bevat immers te veel vocht.

    -          De eidooiers worden pas toegevoegd aan de puree wanneer deze een beetje is afgekoeld, anders zullen de eidooiers stollen en schift de puree.

    -          Het mengsel moet warm tot toefjes worden gespoten, koud is het niet meer bewerkelijk genoeg.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs