Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept pannenkoeken

    Pannenkoeken

    Nodig?  Voor 6 stuks

    Pannenkoeken (1 liter beslag)

    300g bloem

    600mL melk

    3 eieren

    10g droge gist

    1kl bakpoeder

    1kl zout

    Bereiding?

    -          Meng alle ingrediënten met een klopper tot een beslag

    -          Verwarm de grill van de oven op 275°C

    -          Verwarm een eetlepel vetstof in een pan, voeg een geut van het beslag toe en laat zachtjes garen, tot er luchtbelletjes ontstaan aan het oppervlak en de bodem lichtjes gebruind is

    -          Plaats de pan in de oven net onder de grill en laat de bovenkant goudbruin worden


    Verhoudingen

    -          We gebruiken dubbel zoveel melk als bloem

    -          Per 100g bloem gebruiken we een ei


    Technieken: tips en tricks

    -          We spreken van een beslag en niet van een deeg. Een beslag bevat dubbel zoveel vocht dan bloem, bij een deeg ligt deze verhouding net omgekeerd.

    -          Eventueel voegen we nog een eetlepel of twee olie of gesmolten boter toe aan het beslag.

    -          Het pannenkoekenbeslag bevat gist en bakpoeder die ervoor zorgen dat het geheel wat zal rijzen tijdens het bakken. Laten we de gist en het bakpoeder uit het beslag dan zal het beslag niet rijzen en bakken we flinterdunne pannenkoeken, ook wel flensjes genoemd.

    -          Het garen onder de grill is vooral van belang wanneer we extra ingrediënten aan de pannenkoek toevoegen, zoals bijvoorbeeld spek en appelschijven. Hierdoor moeten we de pannenkoek niet omkeren op het vuur, wat vaak tot scheuren zal leiden. Indien we een klassieke pannenkoek bakken kunnen we ze wel gewoon op het vuur omkeren om zo de bovenkant te laten garen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs