Omelet
Nodig? Voor 2 pers.
Omelet
|
4 eieren
|
100mL
room
|
Peper en
zout
|
Bereiding?
-
Verwarm
de oven op 250°C en zet de grill aan
-
Klop
de eieren los met de room, kruid met peper en zout
-
Smelt
een klontje boter in een grote pan en laat bruisen
-
Voeg
de eieren toe en laat op middelmatig vuur een minuut of twee zachtjes garen
-
Zet
de pan nu in de oven net onder de grill en laat goudbruin grillen
Verhoudingen
-
Per
ei gebruiken we 25mL room
Technieken: tips en tricks
-
Door
de bovenkant van de omelet onder de grill te laten garen hoeven we de omelet
tijdens het bakken niet om te draaien. Dit is zeker van belang wanneer we
groentjes toevoegen aan de omelet. Die zouden ervoor kunnen zorgen dat de
omelet in stukken breekt wanneer we ze proberen om te draaien. Bij pannenkoeken
hanteer ik dezelfde techniek.
-
We
kruiden het eimengsel pas met peper en zout net voor het bakken. Het
natriumchloride in keukenzout kan reageren met de eiwitten waardoor deze al
ontvouwen en de omelet een slechte textuur geven.
-
Gebruik
steeds room en geen melk. Melk bevat minder vet en smeert het geheel dus
minder. Het resultaat zou een korrelige, waterige omelet zijn.
Voorbeelden
-
Italiaanse omelet
-
Omelet met Poolse worst
|