Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    27-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept bechamelsaus

    Bechamelsaus

    Nodig?   Voor 500mL

    Bechamelsaus

    50g boter

    50g bloem

    500mL melk

    1/4kl nootmuskaat

    1/2kl zout

    zwarte peper

    Bereiding?

    -          Smelt de boter en laat even zachtjes bruisen

    -          Voeg de bloem ineens toe en roer los met een garde

    -          Laat de roux op zacht vuur 1 minuut stoven, blijf roeren

    -          Zet de pan nu 1 minuut van het vuur

    -          Voeg dan de koude melk ineens toe en roer goed los

    -          Zet de pan terug op een zacht vuur en breng aan de kook, blijf roeren

    -          Voeg de kruiden toe

    -          Wanneer de eerste luchtbellen verschijnen laten we de saus nog 1 minuut zachtjes pruttelen

    -          De saus is nu klaar om opgediend te worden

     

    Verhoudingen?

    -          We gebruiken 10% boter en bloem van de hoeveelheid melk. Op 500mL melk dus 50g boter en bloem


    Technieken: tips en tricks

    -          De roux even laten stoven, alsook de saus nog een minuut laten pruttelen, is belangrijk. Hierdoor wordt bloemsmaak in de saus vermeden.

    -          Bij een roux is het belangrijk dat we de koud-warm-reactie respecteren: koude vloeistof bij warme roux, of omgekeerd. De vloeistof wordt ineens toegevoegd om klonters te vermijden.

    -          De melk mag niet aan een nog pruttelende roux toegevoegd worden, dan krijgen we klonters. Vandaar dat we de pan 1 minuut van het vuur zetten.


    Voorbeelden

    Deze saus wordt vaak gebruikt om gekookte bloemkoolroosjes te begeleiden, maar ook bij moussaka.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs