Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met asperges op Vlaamse wijze

    Risotto met asperges op Vlaamse wijze

    Nodig? Voor 3 pers

    Risotto

    Asperges

    Chipolata en ei

    225g rijst

    9 witte asperges

    3 chipolata's

    geut olijfolie


    2 eieren, hardgekookt

    1 teen look, gesnipperd


    100g gezouten boter

    1 sjalot, gesnipperd


    2el peterselie, gesnipperd

    aspergefond, 3x het volume


    1/4kl nootmuskaat

        van de rijst


    zwarte peper

    50g geraspte parmezaan



     Bereiding?

    -          Schil de asperges en breek de ‘kontjes’ op 3cm van het uiteinde af. Snij de puntjes af en hou apart. Snij de rest van de stengel in kleine blokjes

    -          Trek een fond van het schilafval: Zet net onder met gezouten water en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Zeef het geheel en vang de fond op

    -          Maak een risotto volgens het basisrecept, gebruik de aspergefond ter bevochtiging. Voeg na 10 minuten de aspergeblokjes toe

    -          Bak de chipolata’s op zacht vuur gaar in ongeveer 15 minuten

    -          Blancheer de aspergepuntjes en koel af in ijskoud water. Dep droog, bestrijk met olijfolie en leg ze even op de grill

    -          Pel de eieren, scheid het wit van de dooier en plet apart tot kleine brokjes met een vork

    -          Smelt de boter, voeg eiwit, peterselie, nootmuskaat en peper toe

    -          Voeg net voor het serveren het eigeel bij de eiersaus, meng voorzichtig en dien op


    Verhoudingen

    -          Zie Verhoudingen bij de recepten Risotto en Asperges op Vlaamse wijze


    Technieken: tips en tricks

    -          Dit fusion gerecht combineert de recepten voor Risotto en Asperges op Vlaamse wijze, zie ook de Technieken aldaar.

    -          We voegen de aspergeblokjes niet onmiddellijk toe aan de risotto, dan zouden ze helemaal platkoken.

    -          Het eigeel mengen we pas net voor het serveren onder de saus, dit geeft het smakelijkste uitzicht. Doen we dit vanaf het begin, dan zal het eigeel door het roeren in de saus met de boter versmelten en de hele saus geel kleuren. Het mooie aan dit gerecht is net het kleurcontrast van het eiwit, eigeel en de groene peterselie.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs