Kerriepoeder (niet pikant)
Nodig? (1kl = 5mL)
Kerriepoeder
|
|
1/2 kl cayennepeper
|
1kl fenegriek
|
1kl kaneel
|
1kl selderijzout
|
1kl venkelzaadjes
|
1kl grof zeezout
|
1kl mosterdzaadjes
|
1kl uienpoeder
|
1kl rode paprikapoeder
|
2kl komijnpoeder
|
1kl gemalen korianderzaadjes
|
5kl curcumapoeder
|
Bereiding?
-
Plet
de venkelzaadjes en mosterdzaadjes in een vijzel
-
Meng
de rest van de poeders onder elkaar in een vijzel tot een homogeen poeder
Technieken: tips en tricks
-
Eventueel
kunnen de venkel- en mosterdzaadjes vooraf even geroosterd worden (zie
basisrecept). Daardoor komen er meer aromas vrij, dankzij de
Maillard-reacties. Laat ze dan volledig afkoelen voor ze te verwerken.
-
Voor
een pittiger variant kan de hoeveelheid cayennepeper
verdubbeld worden.
|