Kerriesaus
Nodig?
Kerriesaus
(500mL)
|
2 tenen
look, gesnipperd
|
1 kleine
ui, in blokjes
|
1
jonagoldappel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
|
1el
kerriepoeder (zie basisrecept)
|
1el
basterdsuiker
|
1el
bloem
|
500mL
kipbouillon
|
Bereiding?
-
Stoof
de look en ui aan in wat olijfolie, voeg de appelblokjes toe
-
Strooi
er een eetlepel kerriepoeder over en laat even meebakken
-
Voeg
de basterdsuiker en bloem toe en laat even meebakken
-
Bevochtig
met de kipbouillon en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
-
Mix
het geheel, passeer door een puntzeef
-
Breng
terug aan de kook en bind eventueel bij met maïzena
Technieken: tips en tricks
-
Door
het kerriepoeder mee te bakken komen er meer smaken vrij dankzij de
Maillard-reacties (zie Hoofdstuk 1).
-
Indien
de saus te waterig zou zijn na het mixen hebben we twee opties; ofwel binden we
bij met maïzena, ofwel koken we de saus in waardoor ze vanzelf verdikt.
-
We
kunnen eventueel nog kokosmelk aan de saus toevoegen. Laat de vloeistof dan
bijna volledig verdampen, voeg 250mL kokosmelk toe, mix het geheel, zeef het en
breng terug aan de kook. Bind eventueel bij.
|