Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept kerriesaus

    Kerriesaus

    Nodig?

    Kerriesaus (500mL)

    2 tenen look, gesnipperd

    1 kleine ui, in blokjes

    1 jonagoldappel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes

    1el kerriepoeder (zie basisrecept)

    1el basterdsuiker

    1el bloem

    500mL kipbouillon

    Bereiding?

    -          Stoof de look en ui aan in wat olijfolie, voeg de appelblokjes toe

    -          Strooi er een eetlepel kerriepoeder over en laat even meebakken

    -          Voeg de basterdsuiker en bloem toe en laat even meebakken

    -          Bevochtig met de kipbouillon en laat 10 minuten zachtjes pruttelen

    -          Mix het geheel, passeer door een puntzeef

    -          Breng terug aan de kook en bind eventueel bij met maïzena


    Technieken: tips en tricks

    -          Door het kerriepoeder mee te bakken komen er meer smaken vrij dankzij de Maillard-reacties (zie Hoofdstuk 1).

    -          Indien de saus te waterig zou zijn na het mixen hebben we twee opties; ofwel binden we bij met maïzena, ofwel koken we de saus in waardoor ze vanzelf verdikt.

    -          We kunnen eventueel nog kokosmelk aan de saus toevoegen. Laat de vloeistof dan bijna volledig verdampen, voeg 250mL kokosmelk toe, mix het geheel, zeef het en breng terug aan de kook. Bind eventueel bij.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs