Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet met kerriesaus

    Kipfilet met kerriesaus en pilavrijst

    Nodig?   Voor 4 pers.

    Kipfilet

    Kerriesaus (500mL)

    Pilavrijst

    4 kipfilets

    2 tenen look, gesnipperd

    250g basmatirijst (kooktijd 10min)


    1 kleine ui, in blokjes

    boter


    1 jonagoldappel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes

    1/2kl tijm


    1el kerriepoeder (zie  basisrecept)

    2 blaadjes laurier


    1el basterdsuiker

    500mL kipbouillon


    1el bloem



    500mL kipbouillon


     

     Bereiding?

    -          Maak de kerriesaus volgens het basisrecept

    -          Bestrijk de kipfilets met wat olijfolie, grill ze een minuut per zijde

    -          Gaar de kipfilets verder in een oven van 180°C tot ze een kerntemperatuur van 66°C hebben. Laat ze nog enkele minuten rusten vooraleer ze aan te snijden

    -          Maak de pilavrijst: smelt wat boter in een kookpot en stoof de rijst een minuut zachtjes aan. Bevochtig met de kipbouillon, voeg tijm en laurier toe en laat onder deksel op heel zacht vuur gaarkoken in ongeveer 10 minuten.

    -          Dien de rijst op met de kipfilets en de kerriesaus


    Verhoudingen

    -          We gebruiken 1 kipfilet per persoon

    -          Voor pilavrijst gebruiken we tweemaal het volume van de droge rijst aan bouillon


    Technieken: tips en tricks

    -          De bereiding van pilavrijst heeft veel weg van die van risotto. Ook hier stoven we de rijst even aan in wat vetstof om ervoor te zorgen dat ze haar vorm behoudt tijdens het koken. Gezien basmatirijst minder lang moet koken dan risotto-rijst, voegen we maar tweemaal het volume van de droge rijst toe aan bouillon.

    -          Een handige tip als je met rijst in kookbuiltjes werkt: knip een kookbuiltje open, doe de tijm en laurier erin en knoop dicht. Voeg aan de rijst toe tijdens het koken. Zo geven de tijm en laurier hun smaak af aan de rijst, maar blijft de rijst mooi wit.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs