Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept bearnaise

    Bearnaise

    Nodig?   Voor 4 pers.

    Gastrique

    Bearnaise

    2 sjalotten (100g), in stukjes

    80mL gastrique

    2el dragon

    4 eidooiers

    2 teentjes look, gehalveerd

    200g boter

    1kl zwarte peperbolletjes, gekneusd

    1Ć 2el dragon

    400mL witte wijn of cava

    zwarte peper en zout

    1/2kl zout


    Bereiding?

    -          Maak de gastrique: doe alle ingrediĆ«nten samen in een kookpot, breng aan de kook en laat inkoken tot 1/5 van het oorspronkelijke volume (in dit geval 80mL). Giet door een zeef

    -          Maak de bearnaise: meng de (afgekoelde!) gastrique met de eidooiers en zet de pan op een heel laag vuurtje

    -          Klop het mengsel met een garde schuimig tot het in volume verdubbeld is en een lichte binding ontstaat

    -          Voeg dan de boter in kleine blokjes toe onder voortdurend kloppen, tot alle boter gesmolten is en de saus gebonden is

    -          Dien onmiddellijk op


    Verhoudingen

    -          Per eidooier gebruiken we 100mL gastrique-mengsel dat we laten inkoken tot 20mL

    -          Per eidooier gebruiken we 20mL gastrique en 50g boter


    Technieken: tips en tricks

    -          Zie ook de technieken bij het basisrecept Hollandaise saus

    -          De sjalotten en look worden niet aangestoofd, zo behouden ze hun frisse smaak beter.

    -          De groentjes in de gastrique mogen na het zeven weggegooid, ze hebben hun smaak afgegeven aan de vloeistof.

    -          Voor een snelle variant voor 4 personen gebruiken we het basisrecept Hollandaise, vervangen daar 1 eetlepel water door 1 eetlepel witte natuurazijn en voegen 2 eetlepels dragon toe.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs