Paneren op zn Engels
Nodig?
Vlees/vis/groenten
|
Peper
en zout/kruiden
|
Bloem
|
1
ei
|
1el
(olijf)olie
|
1el
water
|
Paneermeel
of panko
|
Bereiding?
-
Klop
het ei los met olie en water
-
Kruid
het te paneren product met peper en zout of andere kruiden
-
Haal
het door de bloem en klop de overtollige bloem eraf
-
Haal
door het eimengsel
-
Haal
door het paneermeel
Verhoudingen
-
Per
ei gebruiken we 1 eetlepel olie en 1
eetlepel water
Technieken: tips en tricks
-
Gebruik
3 diepe kommen, eentje voor de bloem, eentje voor het eimengsel en eentje voor
het paneermeel. Vooral de kom met het paneermeel moet diep zijn, zodat je door
te schudden heel het product snel met paneermeel bedekt.
-
De
bloem zorgt ervoor dat het ei goed blijft kleven en het ei zorgt ervoor dat het
paneermeel goed aanhecht.
-
Een
handige truc: gebruik voor het bebloemen een plastic zak, doe er enkele
eetlepels bloem in samen met het te paneren product, sluit de zak en schud goed
op.
-
Paneren
is ook mogelijk door enkel een eiwit te gebruiken in plaats van een heel ei.
Hou dan dezelfde verhouding olie en water aan.
-
Paneren
met enkel een eidooier is echter niet mogelijk. De dooier bevat te weinig water
en zal geen goede aanhechting van het paneermeel teweegbrengen.
-
Producten
die gepaneerd worden om te frituren, zoals bijvoorbeeld kroketjes, moeten na
het paneren steeds minimum een uur in de koelkast rusten vooraleer ze te
frituren. Daardoor hecht het paneermeel beter aan en zal de kroket niet barsten
tijdens het frituren. Dus niet paneren en meteen daarna frituren of je
frituurvet zal naar de vaantjes zijn en je kroket al helemaal!
|