Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept paneren op z'n Engels

    Paneren op z’n Engels

    Nodig?

    Vlees/vis/groenten…

    Peper en zout/kruiden

    Bloem

    1 ei

    1el (olijf)olie

    1el water

    Paneermeel of panko

    Bereiding?

    -          Klop het ei los met olie en water

    -          Kruid het te paneren product met peper en zout of andere kruiden

    -          Haal het door de bloem en klop de overtollige bloem eraf

    -          Haal door het eimengsel

    -          Haal door het paneermeel


    Verhoudingen

    -          Per ei gebruiken we 1  eetlepel olie en 1 eetlepel water


    Technieken: tips en tricks

    -          Gebruik 3 diepe kommen, eentje voor de bloem, eentje voor het eimengsel en eentje voor het paneermeel. Vooral de kom met het paneermeel moet diep zijn, zodat je door te schudden heel het product snel met paneermeel bedekt.

    -          De bloem zorgt ervoor dat het ei goed blijft kleven en het ei zorgt ervoor dat het paneermeel goed aanhecht.

    -          Een handige truc: gebruik voor het bebloemen een plastic zak, doe er enkele eetlepels bloem in samen met het te paneren product, sluit de zak en schud goed op.

    -          Paneren is ook mogelijk door enkel een eiwit te gebruiken in plaats van een heel ei. Hou dan dezelfde verhouding olie en water aan.

    -          Paneren met enkel een eidooier is echter niet mogelijk. De dooier bevat te weinig water en zal geen goede aanhechting van het paneermeel teweegbrengen.

    -          Producten die gepaneerd worden om te frituren, zoals bijvoorbeeld kroketjes, moeten na het paneren steeds minimum een uur in de koelkast rusten vooraleer ze te frituren. Daardoor hecht het paneermeel beter aan en zal de kroket niet barsten tijdens het frituren. Dus niet paneren en meteen daarna frituren of je frituurvet zal naar de vaantjes zijn en je kroket al helemaal!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs