Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept roomsaus

    Roomsaus

    Nodig?   Voor 300mL

    1ste  manier

    2de  manier

    300mL fond

    20g boter

    300mL room

    20g bloem


    200mL fond


    100mL room

    Bereiding?

    1ste manier

    -          Laat de fond inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat inkoken tot 2/3

    of

    -          Laat de fond en de room samen inkoken tot de helft

    2de manier

    -          Maak een roux met de boter en bloem (zie basisrecept)

    -          Voeg de fond en de room toe en laat binden op zacht vuur

    -          Laat even doorkoken om bloemsmaak te vermijden


    Verhoudingen

    1ste manier: We gebruiken gelijke hoeveelheden fond en room

    2de manier: Dit is in feite een veloutésaus die met de helft van de hoeveelheid fond verdund is met room. We gebruiken dus 2/3 fond en 1/3 room.


    Technieken: tips en tricks

    -          De eerste manier is in feite een variant op de witte wijnsaus, waarbij de witte wijn uit het recept is weggelaten.

    -          De tweede manier is een variant op de veloutésaus, die met de helft van de hoeveelheid fond met room verdund is.

    -          De gebruikte fond is afhankelijk van het recept. Voor een peperroomsaus gebruiken we bijvoorbeeld bruine fond, voor paglia e fieno kipfond.

    -          De fond mag reeds geconcentreerd zijn in smaak aangezien de grote hoeveelheid room de smaak sterk zal verzachten.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs