Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignonroomsaus en aardappelgratin
  • Oreo cheesecake
  • Bloedworst met appel
  • American pancakes met banaan-chocoladesaus
  • Balletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foutloos koken
    Waar koken en wetenschap samenkomen
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak tartaar met pont-neuf aardappelen

    Steak tartaar met pont-neuf aardappelen

    Nodig?   Hoofdgerecht voor 2 pers.

    Steak tartaar

    Pont-neuf aardappelen

    300g rundvlees

    6 aardappelen, in balkjes van 2cm dik

    15g kappertjes, gehakt

    frituurolie

    15g sjalot, gehakt


    1 eidooier


    1el olijfolie


    1el worcestershire saus


    3dr. Tabasco


    Zwarte peper en zout


     Bereiding?

    -          Snij het rundvlees met een vlijmscherp mes in zeer kleine blokjes

    -          Meng met de rest van de ingrediënten en laat 1 uur marineren

    -          Frituur de aardappelbalkjes eerst gaar in olie van 160°C

    -          Laat de aardappelbalkjes volledig afkoelen, schud af en toe op

    -          Frituur ze krokant in olie van 180°C

    -          Dien op met gemengde sla met wat tartaarsaus


    Verhoudingen

    -          We rekenen 150g rundvlees per persoon

    -          We gebruiken in feite 5% van de overige ingrediënten (aangezien een eidooier 15g weegt en 1 eetlepel overeenkomt met 15mL)


    Technieken: tips en tricks

    -          Zorg er in eerste instantie voor dat je mes vlijm-, maar dan ook echt vlíjmscherp is. Alleen dan kan je het vlees goed in kleine blokjes snijden zonder gevaar voor je vingers. Wanneer je een mes gebruikt dat niet scherp genoeg is moet je meer kracht zetten en kan je gemakkelijk uitschuiven. Die combinatie zorgt onvermijdelijk voor snijwonden!

    -          We gebruiken hier een korte marinade, dus geen nacht in de koelkast laten trekken! De rauwe ingrediënten (vooral sjalot) zullen dan teveel smaak afgeven en overheersen.

    -          Voor de pont-neuf aardappelen gebruiken we dezelfde techniek als voor frietjes (zie basisrecept).

    -          In de klassieke bereiding wordt ook nog wat gehakte peterselie aan het vlees toegevoegd.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs