Scampi Diabolique
Nodig? Aperitiefhapje voor 4 pers.
Scampi
|
Diabolique
saus (300mL)
|
Brood
|
20 scampi
|
1 kleine wortel, in brunoise
|
1 ciabatta, in reepjes
|
|
1/4 rode paprika, in brunoise
|
|
|
1/2 chilipeper, in brunoise
|
|
|
1kl tomatenpuree
|
|
|
1el tomatenketchup
|
|
|
1/4kl tabasco
|
|
|
300mL kipbouillon
|
|
|
300mL room
|
|
|
(maïzenabinding)
|
|
Bereiding?
-
Maak
eerst de saus: stoof de groentjes aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree
toe en laat even meestoven. Voeg de ketchup toe. Blus het geheel met de
kipbouillon en laat op hoog vuur inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat
opnieuw (op hoog vuur) inkoken tot de helft. Breng op smaak met tabasco, peper
en zout. Bind eventueel bij met wat maïzena (zie Basisrecept)
-
Pel
de scampi en verwijder het darmkanaal. Bak ze op hoog vuur langs een zijde aan
in wat olijfolie, gedurende 1 minuut. Draai het vuur lager en laat nog 1 minuut
aan de andere zijde garen
-
Dien
op met de saus en wat schijfjes ciabatta
Verhoudingen
-
We
rekenen 5 scampi per persoon
-
Voor
de saus gebruiken we gelijke hoeveelheden kipbouillon als room, conform het
basisrecept Roomsaus
Technieken: tips en tricks
-
De
saus is een afleiding van het basisrecept voor roomsauzen.
-
We
gebruiken ook de pitjes van het chilipepertje voor de saus, die moet immers
pikant zijn.
|