·
Pel de uien en schil de wortel, snij in grove
stukken
·
Verhit de vetstof en stoof hierin de ui en
wortel
·
Breng hierbij de tomatenpuree, meng goed en
laat meestoven tot hij droog is (door de tomatenpuree te laten meestoven,
gaat hij niet zuur proeven)
·
Voeg de bloem toe en vermeng alles goed (
hierdoor gaat de saus binden)
·
Los ondertussen het bouillonblokje op in het
hete water.
·
Voeg dit toe bij de groenten.Meng alles goed.
Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
·
Laat de saus nu sudderen, hoe langer ze kan
sudderen, hoe beter ze zal smaken, laat ze tenminste 30 minuten op een zacht
vuurtje pruttelen terwijl je af en toe roert.
·
Zeef de saus door door een fijne draadzeef,
druk al het het sap met een lepel uit de groenten.
·
Verwarm de saus opnieuw en kruid desnoods bij.
Tip!
Je kan bij de groenten ook een grof gesneden spaans pepertje
bijvoegen voor een pikante saus . Je kan ook een teentje look in enkele
stukjes gesneden erbij doen ( pers de look niet, anders smaakt hij veel te
krachtig door)
Het is mogelijk dat je de saus wat moet bijbinden met gebroken
maïzena of bloem, het kan ook dat je er wat water moet bijdoen. Dit hangt af
hoe hard de saus gekookt heeft.
|