Inhoud blog
  • Uiensoep voor geen geld
  • Croutons
  • Super tomatensaus
  • Snelle taboulé
  • Stamppot met spinazie en 2 soorten ham
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
    Foodblog... maar dan anders!
    Niet ingewikkeld, niet lastig, maar wel lekker!
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiensoep voor geen geld
    Soms heb je helemaal niks meer in huis... behalve die ene zak uien .
    Vandaag even die zak ui verwerkt...tot een overheerlijke uiensoep!

    2 kg uien

     

    Een flinke noot vetstof

     

    3 vleesbouillon

    blokjes

     

    2 liter water

     

    Peper- zout

    ·         Reinig de uien ( snij zo weinig mogelijk weg aan de boven – en onderzijde en laat de ringen zo veel mogelijk heel, dan zal je bijna niet moeten huilen!) en snij in de lengte door. Snij ze daarna in dunne ringetjes.

    ·         Stoof de uien in de vetstof, roer voortdurend tot de uien goed geslonken en lichtbruin zijn ( het roeren moet echt, anders brandt de ui aan en smaakt de soep bitter) De ui is goed als hij lekker zoet smaakt .

    ·         Bevochtig met het water waarin de bouillon opgelost is

    ·         Kruid bij met peper en zout en laat de soep trekken ( +- 15 min. )

     

    Tips!

    Een duikbril opzetten, een kaarsje branden langs de snijplank, of je tong uitsteken helpt tegen het prikkelen van de ui MAAR, neem deze voorzorgsmaatregelen helpen enkel als je deze neemt voor je begint met uien pellen.

     

    Bakerwten of croutons zijn lekker in deze soep. Je kan ze zo in de winkel kopen, maar je kan ook zelf croutons maken ( kijk verder op het blog)

     

    Een boterham bestrooien met geraspte kaas en deze even onder de grill zetten tot de kaas gesmolten is, is ook lekker bij deze soep.

     

     

    Toegegeven, aan deze soep is wel wat werk, maar ik garandeer je: eens je ze geproefd hebt, was het al het werk waard!

    03-05-2010 om 21:46 geschreven door Katrien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:soep ui
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croutons
    Zoals beloofd: een makkelijk recept voor overheerlijke croutons. Lekker in soep of een salade

    Breng in een koekenpan 2 cm olijfolie en laat deze heet worden.

    Snij ondertussen de korsten van brood ( dit is bij voorbaat oud brood, handig he!) en snij het kruim in dobbelsteentjes.
    Bak het brood in kleine porties in de hete olie. Het is en kwestie van snel en behendig te draaien, anders verbranden de croutons.

    Haal de croutons uit en laat uitlekken op keukenpapier.

    Tip!

    In een luchtdichte doos kan je de croutons nog even bewaren zonder dat ze terug mals worden.

    Smakelijk!

    03-05-2010 om 21:45 geschreven door Katrien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:soep, salade, croutons
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super tomatensaus
    Niets is zo lekker dan een tomatensaus... tenminste, als ze lekker gemaakt wordt. Bittere , zure tomatensaus? Nee bedankt, met dit recept lukt het je vast en zeker!!

    Voor een flinke portie saus heb je nodig:


    3 uien

     

    1 grote wortel

     

    Beetje vetstof

     

    2 kleine blikjes

    tomatenpuree

     

    2 el bloem

     

    1 blokje kipbouillon

     

    750 ml water

     

    Peper, zout, paprikapoeder

    ·         Pel de uien en schil de wortel, snij in grove stukken

    ·         Verhit de vetstof en stoof hierin de ui en wortel

    ·         Breng hierbij de tomatenpuree, meng goed en laat meestoven tot hij droog is (door de tomatenpuree te laten meestoven, gaat hij niet zuur proeven)

    ·         Voeg de bloem toe en vermeng alles goed ( hierdoor gaat de saus binden)

    ·         Los ondertussen het bouillonblokje op in het hete water.

    ·         Voeg dit toe bij de groenten.Meng alles goed. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.

    ·         Laat de saus nu sudderen, hoe langer ze kan sudderen, hoe beter ze zal smaken, laat ze tenminste 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen terwijl je af en toe roert.

    ·         Zeef de saus door door een fijne draadzeef, druk al het het sap met een lepel uit de groenten.

    ·         Verwarm de saus opnieuw en kruid desnoods bij.

     

    Tip!

     

    Je kan bij de groenten ook een grof gesneden spaans pepertje bijvoegen voor een pikante saus . Je kan ook een teentje look in enkele stukjes gesneden erbij doen ( pers de look niet, anders smaakt hij veel te krachtig door)

     

    Het is mogelijk dat je de saus wat moet bijbinden met gebroken maïzena of bloem, het kan ook dat je er wat water moet bijdoen. Dit hangt af hoe hard de saus gekookt heeft.

    03-05-2010 om 21:24 geschreven door Katrien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:tomaat, saus


    Archief per week
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs