Inhoud blog
  • Uiensoep voor geen geld
  • Croutons
  • Super tomatensaus
  • Snelle taboulé
  • Stamppot met spinazie en 2 soorten ham
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
    Foodblog... maar dan anders!
    Niet ingewikkeld, niet lastig, maar wel lekker!
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot met spinazie en 2 soorten ham

    Deze stamppot heb ik gisteren voor het eerst geprobeerd en het hele gezin was er weg van!

    Laat je vooral niet ontmoedigen door het seizoen om dit recept uit te proberen, de zure room en de licht gegaarde jonge spinazie geven er een heerlijk frisse toets aan.

     

    Dit recept is voor 4 personen

     


    1.2 kg aardappelen (geschild en in gelijke stukken gesneden)

     

    400 gr. Jonge bladspinazie

     

    5 schuiven gerookte ham

     

    200 à 300 gr. Gekookte ham ( van betere kwaliteit ) in schuiven van +- 5mm.

     

    2 grote uien

    1 teentje knoflook

     

    250 gr. Zure room ( mag ook 200 gr. Zijn, dit is afhankelijk van de verpakking!)

     

    Klontje boter

    Olijfolie

    Peper, zout

    ·         Kook de aardappelen in gezouten water gaar.

    ·         Was ondertussen de spinazie goed in ruim water, en droog in de slazwierder

    ·         Snij de gekookte ham in blokjes, die moeten niet allemaal precies even groot zijn.

    ·         Snij de 2 uien in fijne ringen, en knijp het lookteentje door de lookpers ( je kan hem ook gewoon fijn snijden)

    ·         Verwarm in een pan de olijfolie en laat goed heet worden, bak hierin de schuiven gerookte ham voor een drietal minuten zodat die lekker krokant wordt. Laat uitdruppen op keukenpapier en breek vervolgens in stukken.

    ·         Giet de olie niet weg, maar gebruik dezelfde pan om de ui en de look in te bakken tot die lekker gaar is en begint te kleuren ( niet te verbranden)

     

    ·         Al de voorbereiding is nu klaar, we kunnen ons gerechtje afwerken!

    ·         Giet het overtollige water van de aardappels af, voeg boter en zure room toe en maak met de pureestamper een niet te fijne puree. Voeg de spinazie in kleinere porties toe en roer goed onder de puree ( de spinazie zal door het voelen van de warmte garen en dus een beetje slinken) Kruid bij met peper en zout naar smaak.

    ·         Voeg de gebakken ui en look toe, alsook de gekookte ham en meng goed.

    ·         Verdeel nu over de borden en bestrooi met de gerookte ham.

    ·         Smakelijk!

     

     

     

    Bron van origineel recept: Delicous. Magazine , nummer 5, 2010.


    01-05-2010 om 09:10 geschreven door Katrien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ham , spinazie , zure room
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordje ter verwelkoming

    Het zoveelste blog denkt u.... en weer over eten.

    Het is niet de bedoeling u te overstelpen met restaurantrecenssies , of te komen vertellen met wat voor exquise ingrediënten ik gewerkt heb.
    Integendeel, lekkere alledaagse gerechten , die geen happen uit je budget kosten en waarvoor je geen halsbrekende toeren moet doen om aan de ingrediënten te komen... dat is mijn missie!

    Ik hoop een bron van inspiratie te zijn met de volgende gerechten die ik het net wil opsturen.Ik ga het zo gevarieerd mogelijk maken, de basis, makkelijke en gevorderde gerechten zullen aanbod komen met hier en daar een aangenaam stukje proza ter afwisseling.

    geniet, en.... Smakelijk!


    PS: bij vragen over de recepten of het blog, aarzel niet een mailtje te sturen, ik geef zo vlot mogelijk antwoord!

    30-04-2010 om 21:41 geschreven door Katrien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs