Mijn naam is Fernand (geb, 1949). en mijn echtgenote heet Sonja (geb, 1954) . Wij hebben 2 gehuwde zonen, Gerdi en Chris (Cindy en Nathalie) en een droom van een kleindochter (geb,2003) en kleinzoon Danthé (geb; 2008.).Wij wonen in Zedelgem (Brugge) West-Vlaanderen (Belgiè). Onze hobby's zijn vnl. wandelen, fietsen, lezen, citytrips en Pc-en.
De Belgische Revolutie of omwenteling van 1830 is in de geschiedenis van België een burgerlijke revolutie in 1830 tegen de Nederlandse koning Willem I die tot de onafhankelijkheid van België heeft geleid. De Belgische Revolutie was geïnspireerd door de ideeën van de Verlichting. De drang naar individuele vrijheid en parlementaire democratie en het verlangen naar onafhankelijkheid van de Hollanders waren uitingen van een sterk opkomend liberalisme en nationalisme. Op 9 maart 1814, in het Verdrag van Chaumont, besloten de geallieerde mogendheden (Groot-Brittannië, Oostenrijk, Pruisen en Rusland) niet alleen om samen verder te strijden tot de totale nederlaag van Napoleon, maar ook tot de oprichting van een groter Royaume des Pays-Bas (een verenigd Nederland en België). Dit werd bevestigd op het Congres van Wenen (september 1814 - juni 1815). Hier besloten de grote mogendheden om de Zuidelijke Nederlanden bij de Verenigde Provinciën te voegen en zo een bufferstaat te vormen tussen Frankrijk en de Duitse Bond. Op 16 maart 1815 stelde Willem I zichzelf aan tot koning van dit Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het koninkrijk was geen solide staat en beide landsdelen hadden maar weinig gemeenschappelijk. De culturele verschillen tussen het Noorden en het Zuiden waren steeds groter geworden sinds de scheiding in de zestiende eeuw . Niet alleen de geloofsverschillen tussen het katholieke Zuiden en het protestantse Noorden waren een probleem, maar ook de taal. In Vlaanderen, het Nederlands sprekende deel van het latere België, werd de gehele industrie gedomineerd door de Franstalige burgerij, die vreesde dat Nederlands het Frans zou verdringen. In Wallonië was deze vrees nog groter. Een opvoering van de opera De Stomme van Portici op 25 augustus 1830 lokte een opstand van de burgerij uit, gevolgd door volksrumoer. Het regeringsleger reageerde, maar was niet voorbereid op een guerrillaoorlog in de nog middeleeuwse straten van de steden. Na gevechten her en der geraakte het leger in ontbinding en werd het bijna geheel uit de zuidelijke provincies verdreven. Het Voorlopig Bewind riep op 4 oktober 1830 de onafhankelijkheid uit van de Zuidelijke Nederlanden onder de naam België. Het Nationaal Congres besloot om van België een koninkrijk te maken met als eerste koning Leopold van Saksen-Coburg-Gotha.
Deze papaverbloem is de lieveling van de bijtjes, het is niet moeilijk als je weet dat uit de bollen ervan opium wordt gemaakt.
In de verte zie je ons compostvat die we ons onlangs hebben aangeschaft en als ik de lectuur mag geloven die ik heb gelezen zal ons tuintje er zeer wel bij varen, allee we zien wel.
Ik zag je de eerste keer, toen ik slenterde naar school in dat kabbelende beekje nog met mijn hoofd in de wolken, ach, nog maar net zeven geworden.
Rinkelend eiste de schoolbel, mijn aandacht naar de realiteit. Plichtmatig ging ik in de rij T'geroezemoes der kinderen ontging mij. Het visje was me te nabij.
Wachten tot vier uur, een eeuwigheid. met bonzend hart naar t'kabbelend beekje, vond ik mijn visje, dartel en fris van oever naar oever kaatsend met zijn vriendjes vol van geluk.
S'morgens niet horend wat moeder nariep, holde ik naar mijn visje want wilde t'groeten. Geschrokken zag ik kinderen vissen met een net van moeders nylonkous. Tegen zo'n overmacht kon ik niet op.
Na schooltijd, hetzelfde ritueel. Gejammer om mijn gevangen visje was voor die kwajongens geen eer. Het werd het hoekje om geholpen Ik, zo jong nog en al zo'n zeer.
Reinaart de vos en Tijl in gezelschap van mijn Sonja op de dijk van Terneuzen bad, op de 2°foto een merkwaardig kunstwerk van de Gentse kunstenaar Walter De Buck en daar wilde ik wel even bij poseren.
Dit was mijn woonplaats tot mijn 13° jaar en heb er straatgelopen dat het niet mooi was. Mijn vriendinnetje kreeg haar eerste knuffel aan de molen op onderstaande foto. Toen ik als 10 jarige knaap tegen de juffrouw van het 1° Lj. zei dat ze mijn lief was moet de directeur wel heel jaloers zijn geweest want mijn oren tuiten nog na. De molenbeek was mijn geliefkoosde plekje om de karpatsen van de stekelbaarsjes gade te slaan en ik heb er nooit eentje willen vangen. Echt slim of dom was ik niet maar ik was geen gewoon kind, nog altijd niet trouwens zodra ik probeer normaal te doen kom ik in conflict met mezelf dus dat heb ik allang opgegeven. Herinneringen! Mooi dat ze er zijn.
De plaatsnaam werd reeds in 1181 vermeld als Badelengien. Deze naam zou afkomstig zijn van het Germaanse "Badulingha haim", wat staat voor "woonplaats (heem van Badulo".
De plaats was al in de 12de eeuw in het bezit van de heren van Rode. Het was samen met het nabijgelegen Scheldewindeke en Moortsele een van de vier leenhoven in het het Land Van Rode, met vierschaar in Scheldewindeke. Het viel onder de kasselrij van het Land van Aalst. In 1697 werd het als afzonderlijke heerlijkheid afgescheiden.
Bezienswaardigheden
De Sint-Martinuskerk werd, op de plaats van de oude gelijknamige kerk, gebouwd in 1862-1865. De ingang van de nieuwe kerk werd nu voorzien aan de Dorpsstraat, de oude kerk stond dus 180° gedraaid en had de ingang aan de Sint-Martensdries. In september 1866 kwam bisschop Hendrik-Frans Bracq, bisschop van Gent deze kerk inzegenen. Pastoor was E.H. Baerdemaker en Pieter Jan Baele was burgemeester.
De stenen berg- en windmolen "de Guillotine" aan de Molenstraat 1, gebouwd in 1789. Werd gebruikt voor het malen van granen maar ook als oliemolen. Beschermd monument sinds 1975.
De jeneverstokerij Van Damme, een ambachtelijke bedrijf als deel van een boerderij. Sedert 1862 in gebruik maar nu ook uitgegroeid naar hoevetoerisme toe.
De Pastorieberg met kerk (1863) en pastorie.
De Guillotinemolen in de Molenstraat.
De jeneverstokerij Van Damme.
Evenementen
Het is de bakermat van Balegemsen Jenever en op 15 augustus wordt er stokerijfeest gevierd.
Om de 2 jaar is er ook een volksfeest: Bruisend Balegem. Dit houdt in dat het centrum van Balegem voor een dag verkeersvrij is en dat voetgangers de straten innemen. Ze kunnen genieten van diverse optredens en deelnemen aan allerlei volksspelen.
Verwekt in een liefdevolle harmonie, werd dit wonder gezond en wel geboren. haar ouders meesleurend in een vat vol emoties. heel de wereld mocht het weten, ja zo fier.
Haar moeder heeft het geweten en zal het nooit vergeten, hoe dit wonder haar schoot wilde verlaten. nochtans niet bewust van deze harde wereld, alsof ze al wist dat ze het toch zou maken.
Onvermoedde emoties overvielen ons bij het zien van dit mooie rose kind. haar haartjes nog in t'wild, met tuitend mondje. grootouders toch, bedaar en hou u klaar.
Onnoemelijk veel aandacht wordt haar deel, wijl haar vader de schuimwijn eert. nietsvermoedend van zoveel eer, eist ze toch de aandacht met enig geschreeuw.
Het is beslist, Massima wordt haar naam, waar komt die naam vandaan? van ergens op reis naar t'schijnt, de streek rond het Italiaanse Milaan.
Wat is me dat voor kind, zo altijd welgezind. Veelal turend naar de gezichten, die zich buigen boven het antieke spond, waar ook haar mama veel uren heeft versleten.
Aan kruipen heeft ze een broertje dood, het is lopen dat ze wil. ze Wil nu al die wereld verkennen, de hare is nu al te eng.
Moeders rok krijgt alle aandacht, die grote mensenwereld moet verkend. zou ze zich nu al afvragen, hoe word ik t'best verwent. ach, het maakt niet uit als je er voor haar maar bent.
Jeugdmuziekatelier "De harp" Zedelgem biedt aan alle jongens en meisjes (vanaf 8 jaar) uit de gemeente Zedelgem een speelse benadering van het muziekleven aan de hand van blokfluit en Orff-instrumenten. Het jeugdmuziekatelier wil de muziekopleiding zo dicht mogelijk bij de kinderen brengen: De jongeren kunnen in de vier deelgemeenten terecht voor het volgen van de lessen.
Wil je graag je kind warm maken om te musiceren? Maar wil je tegelijk graag dat het er niet te schools aan toe gaat? Dan ben je bij een jeugdmuziekatelier aan het goede adres.
Geen hoogdravende theorieën, moeilijke notendictees of te zingen zichtlezingen. In onze muziekmethode is blokfluitspel de basis, met begeleiding van instrumenten ontworpen door de Duitse muziekpedagoog Carl Orff. Deze Orff-methode is ideaal om kinderen ritme en muzikaal gevoel bij te brengen en te ondersteunen. Bij het gebruik van het Orff-instrumentarium wordt grote aandacht besteed aan timbre, samenklank, ritme en motoriek. Carl Orff mag als de grote inspirator worden beschouwd in het gedachtengoed van onze Jeugdmuziekateliers. En voor de degelijke uitwerking van dit gedachtengoed staan onze bezielde leerkrachten garant.
Ook jongens en meisjes die niet geïnteresseerd zijn in musiceren, maar wel in dansen en acteren kunnen bij ons terecht: Sinds het schooljaar 2006-2007 organiseren wij ook een dansatelier en een theateratelier, geleid door pedagogisch geschoolde lesgevers.
Zedelgem is een gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 21.500 inwoners. Zedelgem (in de volksmond Zillegem) bestaat uit de deelgemeenten Aartrijke, Loppem, Veldegem en Zedelgem zelf.
De oudste vermeldingen dateren van 1089.
Op de kern Sint-Elooi (De Leeuw) stonden de werkhuizen Claeys en Packo aan de wieg van de metaalnijverheid in de gemeente. De verschillende fabrieken van de familie Claeys (nu opgenomen binnen New Holland) waren onder meer de constructeur van de Flandria fietsen en motorfietsen. New Holland kent nu internationale bekendheid als producent van maaidorsers. Naast het industrièle,heeft Zedelgem een grote agrarische activiteit wat natuurlijk enige vervuiling met zich brengt maar daar tegenover staat een goed werkend, uitgebreidt containerpark. Kernen
Naast Zedelgem zelf behoren tot de gemeente ook de dorpen Aartrijke, Veldegem en Loppem. Op het grondgebied van de hoofdgemeente Zedelgem, ligt nog een groot gehucht, De Leeuw, aan het kruispunt Zuidwege.
Bezienswaardigheden De Sint-Laurentiuskerk bezit een zeldzame Romaanse doopvont uit Doornikse steen (12e eeuw). Het Vloethemveld herbergt het vroegere munitiedepot en is een beschermd landschap. Wandelpaden : Merkenveldpad, Sint-Maartenspad, Sint-Elooipad, Heirwegpad + Klytepad Twee fietsroutes: de Boschvogelroute en de Zilleghemroute Links; www.zedelgem.be
Het nieuwe jaar ingeknald door champagnekurken ik word oud en melancholisch en verblijd mij door die veelheid aan liefde voor jou, kleinkind.
Als ik overdenk mooi als de knop van een roos het is meer dan dat met uw blozend kopje Je bent een Godsgeschenk.
Onschuldig en onwetend in uw wereld van prinsen en prinsessen dra komen de prinsen en prinsessen dan maak ik plaats zeg dan èènmaal opa, ik hou van jou.