Op woensdag 26 maart om 19.30u was er een avond over stijladvies. Op deze avond kon je ontdekken hoe kleding je persoonlijke uitstraling kan versterken. Waarom is het belangrijk om juist gekleed te zijn? Met eenvoudige tips en handreikingen kun je zo ontdekken hoe je dagelijks beter gekleed kan zijn en hoe je jouw mindere punten kunt camoufleren. Je kreeg dus tips om er beter uit te zien.
Er werd ook iets verteld over gezichtsvormen, bril- en kapseladviezen.
Met de BMI (Body Mass Index) kan je jouw ideale gewicht berekenen en zo nagaan of je een gezond gewicht hebt. Dus kwam er meet- en paswerk aan te pas.
Er werden persoonlijke aangepaste tips en adviezen gegeven.
Ook kleurtips aangepast aan je huid- en haarkleur zijn belangrijk.
Alle aanwezigen kregen een gedetailleerde bundel mee zodat ze alles thuis nog eens kunnen nakijken.
Vrijdagavond 21 maart kwam Geert Vandenbon naar de parochiezaal in Bassevelde op uitnodiging van de Landelijke Gilde en KVLV.
Geert Vandenbon werkte 23 jaar mee aan de organisatie van de mooiste koers ter wereld.
Hij brengt in woord en beeld de geschiedenis van 100 jaar Ronde Van Vlaanderen. Hij toont ons het ontstaan van de koers in het begin van de 20e eeuw, en vele beelden van helden, mythes en anekdotes die op 100 jaar tijd de revue passeerden.
In die honderd jaar is de Ronde ontzettend veranderd maar de populariteit was nooit zo groot als vandaag.
Enkele foto's van de groep geïnteresseerden die met volle aandacht naar de spreker luisteren.
Op vrijdag 7 maart was er kookles voor de kinderen: Burgers er balletjes.
Groot en klein, jongen of meisje ... ieder had het naar zijn zin.
Met 17 koks en kokkinnen maakten we de volgende gerechtjes:
Kipburger met ananas, spirelli met kaasgehaktballetjes, een dubbele cheeseburger of kalkoenballetjes met een dipsausje .
Als dessert was er popcorn gewikkeld in witte chocolade ... in de vorm van een balletje!
Enkele sfeerbeelden:
Op donderdag 13 februari gingen we van start met de eerste kookworkshop van dit jaar: 'Burgers en balletjes'. Er waren 22 aanwezigen en het werd een drukke bedoening, er werden 9 'top'gerechten klaargemaakt onder de kundige leiding van Evert Baute.
Aan de ruime keuze verse ingrediënten kon je al zien dat het om verfijnde gerechten gaat. Chocoladeballetjes rollen en laten opstijven in de koelkast... Scampiballetjes met oosterse saus: scampi's hakken in keukenrobot.. Brochette van pittige balletjes met tuinkruidendressing. Siciliaanse burger met basilicummayonaise. Scampiballetjes met oosterse dipsaus is klaar. Trio van geitenkaasballetjes rollen: met tuinkruiden, ansjovis en noten.
Pitabroodje met mozzarellaburger en kerstomaatslaatje.... en nog veel meer.
We weten nu o.a. wat guacamole, panko, aioli, focacciabroden zijn en hoe te gebruiken in gerechten.
Als we nu aan burgers en ballekes denken weten we wel beter.....
KVLV is een merknaam voor een eigentijdse dynamische vrouwenbeweging.
We bieden onze leden een waaier van activiteiten aan waarbij ze tal van talenten kunnen ontdekken en realiseren.
KVLV profileert zich als een vereniging met een eigen vrouwelijke invalshoek. Kwaliteit en duurzaamheid, laagdrempeligheid en toegankelijkheid, warmte en hartelijkheid, bereidheid tot samenwerking en dialoog zijn fundamentele uitgangspunten in onze werking.
KVLV zet vrouwen aan tot creativiteit, lekker en gezond eten, werkt aan gezondheid en conditie, draagt bij tot zorgzaam samenleven en ondersteunt agravrouwen. Doorheen onze werking blijven we vrouwen aanmoedigen om levenslang en levensbreed te leren.
De avond werd afgesloten met de trekking van de bedevaartsreis.
Marianne en Sabine hebben boodschappen gedaan.... even kijken.. light producten of met stevia ? Zoetstoffen van suiker tot stevia. Mia geeft een duidelijke uiteenzetting met praktische voorbeelden.
Appel- en peren amandeltaart en appelcake met stevia.
Traditiegetrouw starten we het nieuwe werkjaar met een algemene ledenvergadering. Dit jaar op woensdag 5 februari in de Parochiezaal.
Vele handen maken licht werk en de voorbereiding verliep vlot.
We werden verrast met een komische sketch van Sabine en Marianne. Hoe ga je nu best op dieet ?
Om 21u start een voordracht over 'Zoetstoffen van suiker tot stevia' gegeven door Mia Geirnaert. Een boeiende uiteenzetting met vele praktische voorbeelden ondersteunt met een PowerPoint presentatie.
Nadien volgt het dessert: lekker gebak bereid met stevia! De aanwezigen kregen daarbij de gewenste uitleg en recepten van Mia De Brabander.
We bieden een gevarieerde kaasschotel aan met vers fruit en noten, daarbij wijn, bier, koffie of thee. Het kaasbuffet.
Op 6 januari zijn we letterlijk het jaar ingedoken.
In de Eurohal van Zelzate gingen we van start met een uurtje aquajogging en dit om de 14 dagen op maandagavond. Naast een groep vaste deelnemers zijn er ook occasionele zwemmers zodat we samen met een 3-tal auto's richting zwembad kunnen rijden.