De elektronische sigareten gids
Uw gids en hulp ivm elektronische sigaretten
23-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tabak is in feite goedkoper geworden
De stijging van de tabaksprijs zal dit jaar minder groot zijn dan die van de index. Een pakje sigaretten kost vanaf volgende week woensdag 10 cent meer. Als de prijs de inflatie gevolgd was, zou dat 17 cent meer geweest zijn.

"Roken neemt dus een minder grote hap uit het huishoudbudget", verduidelijkt Le Soir.

Organisaties die zich inzitten voor kankerpreventie zijn misnoegd. Zij hadden gevraagd dat de tabaksprijs met minstens 10 procent zou stijgen, in de hoop het verbruik met 4 procent te zien dalen.

België is een van de landen van West-Europa waar sigaretten het goedkoopst zijn. Een pakje met twintig sigaretten kost bij ons 5,05 euro, tegenover 6,25 euro in Frankrijk en 8 euro in Groot-Brittannië.

Toch is het raadzaam om over te schakelen naar de elektronische sigaret.23-10-2013 om 00:00 geschreven door David  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
19-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door Crisis roken Europeanen minder sigaretten, de e-sigaret wel in opmars

De crisis laat ook zijn sporen na in de sigarettenverkoop. Imperial Tobacco, één van de grootste spelers in Europa, ziet zijn verkoop fiks dalen. Al zweert de consument tabak niet volledig af: smokkel en zelfroltabak zitten in de lift.

Imperial Tobacco, bekend van merken als Gauloises, Fortuna, Davidoff en Drum, zag in zijn eerste halfjaar de omzet dalen met 3 procent. De bedrijfswinst daalde 6,5 procent.

In Spanje viel de omzet van Imperial Tobacco met maar liefst 10 procent terug. In de rest van Europa was er een daling met bijna 5 procent. Aparte cijfers voor België geeft de groep niet.

De groep is niet de enige in zijn sector die de verkoop ziet teruglopen: ook Europees marktleider Philip Morris en het kleinere British American Tobacco (BAT) merken duidelijk een impact van de crisis.

Het ziet er dus naar uit dat de consument in zwaar economisch weer al eens een peukje minder rookt. Al is de crisis niet helemaal de beste antirookcampagne: Imperial Tobacco gewaagt tegelijk van een stijging van de volumes van roltabak. Steeds meer rokers kiezen er dus voor om hun sigaretten zelf te rollen, wat nog steeds een pak goedkoper is. De Britse groep signaleert ook een ander fenomeen: de illegale handel in tabak zit in de lift.

Wel is er een enorme groei bij de elektronische sigaretten. Deze zijn niet alleen gezonder en goedkoper, ze smaken ook beter en geven geen overlast. Analysten verwachten dat we binnen 10 jaar de meerderheid van de rokers elektronisch zal roken. Kortom, de elektronische sigaret zal de trend worden, willen of niet.

19-10-2013 om 13:27 geschreven door David  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


Inhoud blog
 • Experts Hoge Gezondheidsraad betaald door farma en tabaksbedrijven
 • Tabak is in feite goedkoper geworden
 • Door Crisis roken Europeanen minder sigaretten, de e-sigaret wel in opmars
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per maand
 • 01-2014
 • 10-2013
  Mijn favorieten
 • Reviews van belangrijke merken
 • Alles over de e-sigaret
 • T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!