Inhoud blog
 • MOUNTAINBIKE-TOCHT ‘DE HEUVELTJES VAN ERIKA’ : TIENDE VERJAARDAG !
 • webalbum 2008
 • DE HEUVELTJES VAN ERIKA : KLERKEN ANDERS BEKEKEN.
 • welkom op de weblog van Erika's Baaikers
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Gastenboek
 • mountainbiketocht
 • videoopname
 • fijn weekend
 • bar
 • Definitieve plooi

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per maand
 • 01-2011
 • 01-2010
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  welkom op de weblog van Erika's Baaikers
  de heuveltjes van Erika
  04-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUNTAINBIKE-TOCHT ‘DE HEUVELTJES VAN ERIKA’ : TIENDE VERJAARDAG !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In het Westvlaamse recreatieve mountainbike winterseizoen, is de naam ‘De Heuveltjes van Erika’ stilaan  een klassieker geworden.  Voor het tiende jaar op rij al organiseert de lokale mountainbike-club ‘Erika’s Baaikers’ haar winter-veldtoertocht in Klerken, traditiegetrouw half januari.

  Vele honderden fietsers zullen op zondagvoormiddag 17 januari dan ook weer de weg naar het heuveldorp inslaan, om er een mooie – met prachtige vergezichten doorspekte – mountainbiketocht af te werken, met heel veel eenmalige doortochten bij privé-eigenaars, en met het nodige klimwerk,  zodat de kuiten constant op spanning kunnen worden gehouden. 

  De organisatoren maken er voor hun tiende editie, meer dan ooit een erezaak van om een tocht aan te bieden waar iedereen aan zijn trekken komt : Voor diegenen die een eerste maal willen proeven van het mountainbiken is er een tocht van 23 km voorzien, voor de sportievelingen is er een tocht van 34 km uitgetekend, en voor de geoefende fietsers mag de grootste afstand van 45 km, geen probleem vormen.  Op de goed bepijlde tocht zijn één of meerdere haltes voorzien, waar de deelnemers worden getrakteerd op sport -  en energiedrank, en waar ook de hongerige magen opnieuw kunnen worden bijgevuld.

  Bovendien wordt er – om de tiende verjaardag van deze tocht speciaal in de kijker te plaatsen – een extra halte ingelast,  op amper een kilometer voor de finish, alwaar de deelnemers worden getrakteerd op ‘eentje van het huis’.

  Het recreatieve mountainbiken dat de laatste paar jaar een ware boom beleeft, is op zondag 17 januari in Klerken,  eigenlijk toegankelijk voor iedereen : Er kan vrij gestart worden tussen 8 u en 11 u, en elke deelnemer bepaalt zelf welke afstand en aan welk tempo hij of zij de tocht wenst af te werken. Inschrijven (verzekering inbegrepen) kost 4 € voor wie over geen fiets-licentie van één of andere federatie beschikt, en daarvoor krijg je heel wat terug : Een schitterend bepijlde MTB-tocht , bewaakte fietsparking bij de zaal,  bevoorradingen onderweg , pechdienst, fietsafspuitplaats, warme douches en 2 warme pannenkoeken achteraf.  Bovendien wordt er onderweg ook gefilmd, en deze beelden worden vanaf  11.30 u vertoond in de zaal, op groot scherm.

  Ook aan de jongste sportievelingen is gedacht : Voor 9 tot 14-jarigen is de inschrijving gratis, en kan er in groep worden gestart om 9.30 uur, onder toezicht van enkele begeleiders van Wielerbond Vlaanderen.

  Voor wie over geen mountainbike beschikt is er zelfs een verhuurdienst voorzien (info op 0497-571162) .

  Iedereen de fiets op dus,  op zondag 17 januari, waar op deze dag Klerken de enige mountainbike-organisatie is die geprogrammeerd staat,  in de ganse provincie West-Vlaanderen.  Bij vriesweer wordt het een keihard vlamparcours, waarbij de tenen en vingertoppen best flink worden ingepakt tegen de winterse kou.  Bij dooiweer krijgen de deelnemers er als extra dimensie, hier en daar nog een helend modderbadje bovenop.  Wat wil een mens nog meer op een zondagvoormiddag ?!

  04-01-2010 om 00:00 geschreven door Erika's Baaiker  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!