Inhoud blog
 • MOUNTAINBIKE-TOCHT ‘DE HEUVELTJES VAN ERIKA’ : TIENDE VERJAARDAG !
 • webalbum 2008
 • DE HEUVELTJES VAN ERIKA : KLERKEN ANDERS BEKEKEN.
 • welkom op de weblog van Erika's Baaikers
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Gastenboek
 • mountainbiketocht
 • videoopname
 • fijn weekend
 • bar
 • Definitieve plooi

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per maand
 • 01-2011
 • 01-2010
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  welkom op de weblog van Erika's Baaikers
  de heuveltjes van Erika
  06-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE HEUVELTJES VAN ERIKA : KLERKEN ANDERS BEKEKEN.

   

  ALGEMENE INFO

  ° De Heuveltjes Van Erika (8ste editie)

     Zondag 20 januari 2008.

     Vrije start tussen 8 u en 11 u

     Organisatie : mountainbike-club Erika’s Baaikers – Klerken.

     De Heuveltjes van Erika zijn de enige off-road rit die jaarlijks wordt georganseerd binnen de

     gemeente groot-Houthulst.

     Info : www.bloggen.be/erika

               www.mountainbike.be  (logo rechtsboven startpagina of via forum – toertochten )

    e-mail : rik.claeys2@telenet.be

    tel 0497-57 11 62  (Rik)

   

  ° Inschrijvingsplaats : sportzaal vrije basisschool, Smissestraat 7 Klerken (ligt tussen

                                      Houthulst en Diksmuide )

  ° inschrijfgeld :

     met vergunning (BWB / WBV / BBR) : 2 €

     zonder vergunning : 4 €

     onder de 15 jaar gratis

   

  ° Fietske huren.

    Voor wie over geen MTB-fiets beschikt, kan er ter plekke eentje worden gehuurd (12,50 €)

    Wel vooraf reserveren aub. (tel 0497-57 11 62)

     

   

  ° Afstanden

     45 km (2 bevoorradingen onderweg)

     35 km (2 bevoorradingen onderweg)

     23 km (1 bevoorrading onderweg)

   

  ° Aanduiding omloop.

     De grote omloop (45 km) bevat 30 off-road-stroken, waarvan de 20 laatsten, in aftellende volgorde,  genummerd zijn.

  Gezien Klerken, het dorp op de heuvel is, wordt er ook wat geklommen. Er zijn zes genummerde klimstroken, maar ook het ‘vals plat’ en de twee Parijs-Roubaix-kasseistroken ( samen bijna drie km. lang) maken de stukken ‘road’ extra lastig.

   

  °Kids-Tocht

  Om 9.30 uur start er een “kids-tocht” , voor kinderen vanaf +/- 9 jaar tot 12 jaar. De afstand is 17 km, met onderweg één bevoorrading. Er wordt gestart in groep.

     Deze tocht wordt in twee groepen (geoefende fietsers en ongeoefende fietsers)  afgewerkt, telkens met twee volwassen begeleiders.

   Inschrijven is gratis, de bevoorrading onderweg en de pannenkoeken achteraf ook. Dit alles omdat onze minister Anciaux heeft gezegd dat de jeugd meer moet sporten. Astemblief, Bert !

   

  ° Live on screen. (of toch bijna)

    Onderweg wordt er weer flink wat gefilmd, en die beelden worden achteraf (vanaf 11 uur, doorlopend vertoond in de zaal) .

   

  ° Proper wordt vuil, maar daarna weer proper.

   Fietsen en mensen kunnen achteraf netjes worden gereinigd. Voor dames en heren zijn aparte douches voorzien. Voor de fietsen echter niet. Voor hen is er een ‘gemengde’ afspuitplaats met 10 aparte aansluitingen.

   

  ° Beschrijving omloop.

    In tegenstelling tot vorige jaren, is de omloop dit keer iets minder lastig gemaakt. Erika’s heuveltjes gaan dit keer meer bergaf dan bergop, en ook de vaak verguisde lussen in de weiden en de velden zijn nagenoeg allemaal afgeschaft. Enkel goed lopende weiden en velden zijn nog in het traject opgenomen, en die doorgangen zijn herleid tot ‘functionele doorsteken’ .

  Vanaf de start wordt onze plaatselijke beeldhouwer, wijlen H. Covemaecker de nodige eer bewezen, om via diens pad in het MPI-domein terecht te komen en daar, en vlak daarna, aan de achterzijde kerk, de eerste twee korte, krachtige klimmetjes te verwerken. Dan gaat het off-road bergaf, richting Steenstraat, de grens met Esen wordt er afgetast, en via een tweede stuk Steenstraat komen we via de Ruiterhoek terug bergop naar de Klerkense heuvelzone, alwaar, kort na nog twee krachtige klimmen en een bezoekje aan de molenruïne (die binnenkort wordt gerestaureerd als monument uit W.O. I), de eerste bevoorrading wacht. Daarna gaat het via een waaier van off-road richting Jonkershove, de grens met Merkem, en via lange bos-zones komen we terug in de bewoonde wereld, waar in Houthulst de tweede bevoorrading wacht. Daarna wordt het Houthulstse bos (groot en klein bos) geserveerd, via off-road komen we terecht op Terrest waar de volgende van Erika’s heuveltjes wachten, en via een lange weide-klim, komen we weer in Klerken terecht. Wat bergop en bergaf, een ommetje via de afgelegen hoeves van de familie’s Alley en Puype, en een bijzonder venijnige laatste klim (Predikboomstraat) brengen ons terug aan de finish, waar de dampende pannenkoeken en de schuimende Leffe’s op ons wachten.

  Klerken (dat met zijn 42 m. boven de zeespiegel, als een eiland hoog boven het vlakke polderland uit torent) biedt een afwisselende MTB-tocht,met heel veel eenmalige-privé doorgangen en  met onderweg ook bijzonder fraaie vergezichten. Een unieke en eenmalige kans, om het heuveldorp vanuit nooit eerder geziene en niet toegankelijke plekjes te (her-)ontdekken.

  De route is volledig bepijld, en de kortere afstanden (35 km en 23 km), worden onderweg duidelijk aangegeven via ‘splitsing-borden’.

  Bij de start krijg je ook een nood-tel. nummer mee, zodat wie onderweg pech krijgt, na een belletje, door de pechdienst terug naar de startplaats wordt gebracht.

   

  ° ‘Den après’.

    Uiteraard is er weer een gezellige bar ingericht in de zaal, waar de bediening wordt verzorgd door Erika zelf en haar charmante serveuses. U kunt er gezellig nakaarten over de rit, uzelf bekijken op de film-reportage, of discussiëren over de vraag als Sven Nijs de week na Klerken nu al of niet wereldkampioen zal worden in Treviso.

  Tevens hangt er vanaf 11 uur een lijst uit met de prijswinnaars, van de W.K.-cyclocross-gadgets (petten, regenjasjes en paraplu’s met het officiële W.K.-logo) , geschonken door de W.K.-organisatoren van Hooglede-Gits.

  Na de rit kunt u met uw inschrijfbonnetje overigens, twee lekkere, vers gebakken pannenkoeken gaan afhalen.

   

   

  06-01-2008 om 10:57 geschreven door Erika's Baaiker  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (21 Stemmen)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!