Hey there mates!!! --- week 1 NZ (22/03/08-29/03/08)
Eindelijk, hier ben ik dan.
Even klein verhaaltje wat ik tot nu toe allemaal heb uitgespookt hier aan andere kant v/d wereld.
De zaterdag na lang vliegen uiteindelijk aangekomen te Auckland,15u10 plaatselijke tijd. Goede vluchten gehad met goede aansluitingen, die drie maal overstappen vielen best mee daar er maximaal 3uren tss zaten. De vlucht van Frankfurt tot Singapore was wel echt lang, 12uren vliegen doet toch wel wat met je. Ben vr eerste maal in mijn leven ook op explosieven getest geworden. Klinkt erger dan het in ieder geval was. Namen ze gewoon een soort van oodopje die ze even in mijn tas staken om het erna te onderzoeken op sporen van... . Toen ze de rits openden eens heel hard 'PHANG' geroepen mr konden dr echt niet zo goed om lachen. -graptje-!!!
Me bij aankomst een taxi genomen tot aan mijn youth hostel. Wou al rechts instappen maar tuurlijk de bestuurder's plaats was hier. Links rijden is hier namelijk de regel. Na leuke babbel over hoe best een wagen + verzekering aan te schaffen, op de plaats van overnachting geraakt. Het ritje had me zo'n $54 NZ gekost ,komt overeen met 27 EUR idem tarieven als bij ons als ge weet dat ie mr 15km had gedaan. Me lekker een doucheke genomen om er zo fris mogelijk nog ff mee door te gaan.
De rest van de week had ik ingevuld met en de toerist uit te hangen en wat zaken ivm lange verblijf hier te regelen. Enkele hoofdpunten hiervan waren asoluut het bezoek a/d sky city tower, eentje met een hoogte van 328m en hierbij ook het hoogste gebouw v/h zuidelijk halfrond. Het uithangbord vr de stad en mss ook wel vr het land, je voelt hier dat de kiwi's niet willen onderdoen tegen grote broer Australie. De panorama's zoals jullie kunnen denken, prachtig. Leuk eraan was dat er op bepaalde plekken bovenaan glazen vloeren waren, gaf toch wel pittig gevoel hierover te wandelen. Het bezoek aan de museums van Auckland, zowat het grootste van het land en het maritiem museum zijn me bij gebleven. Vooral veel cultuur ervaren van inheemse bevolking, de vulkanen, de fauna en de flora,... . In het maritiem museum dan weer de de kano waar men als eerste de atlantische oceaan heeft overgevaren bewonderd alsook veeel geschiedenis van het zeilen. Auckland wordt ook wel de city of sails genoemd daar naar het een paar keer de wereldcup zeilen heeft gewonnen, kan het beschouwen als een nationale sport. Ook het rondwandelen in de stad en zeker in een van de belangrijkste wegen, Queenstr., was een ervaring op zich, enorm veel Aziaten. De verscheidenheid qua mensen was er ook te vinden qua gebouwen. Achter een kerk van meer dan 100 jaar kon er een nieuwe wolkenkrabber staan. De ferry heeft me ook een paar keren mee genomen, zo heb ik Devonport en Waiheke Island onder de loep genomen. Devonport had buiten een slapende vulkaan niet veel te bieden Waiheke Island daarentegen was heerlijk, knappe afgelegen stranden etc. .
De vrijdag me de bus geboekt gehad verder nr het noorden: Paihia in the Bay of Islands. Heerlijke streek hier, veel gelater dan in het drukke Auckland. Echt tijd om rust. Hier wat met andere backpackers gepraat: een Nederlander, een Ecuadoriaan. een Ierse, Zwitserse, Duitse, er zijn er van overal. Echt te gek! Ondertss een job gevonden, mandarijne plukken nog noordelijker. Start er de 15e april voor 4 tot 6 weken met accomodatie, slaapplaats.
Voila ga verder relaxen en mss autootje zoeken vr ik eraan ga beginnen. greetzzz Kiwi Ervine
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!