Buitenlandse stage
Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 27 maart:

     

    Rond half 8 ‘s avonds kom ik aan te Westerburg, Mevrouw Diehl brengt me naar het gastenverblijf op de campus. Daar wacht me al meteen een verrassing want ik wist niet dat ik een room-mate had. Maar Hakim uit Toulouse lijkt me sympathieke jongen. A ja Een fransman die redelijk wat engels kan is dan ook een rariteit (en dat zijn zijn worden niet de mijne ).

    Op dat zelfde moment komt ook Noelle aangereden de andere Belg die hier ook stage loopt hij helpt me nog even met uitpakken en dan gaan we samen iets eten (juist ja een Schnitzel). Moe maar voldaan kruip ik op tijd onder de wol.

     

    Maandag 28 maart:

     

    Mijn eerste echte stage dag om 8u30 word ik verwacht op het secretariaat van de school. Daar maak ik kennis met de ‘Schulleiter’ Mr Dehl, we overlopen een aantal dingen en rond 9u15 kan ik dan vertrekken richting EWM (thank god there is GPS anders had ik toch even kunnen zoeken denk ik).

    Mr. Meyer komt mij vriendelijk ontvangen en ik krijg meteen een rondleiding in de productie en in het klaslokaal van de firma. Daar maak ik kennis met een aantal van de leerlingen (aus zu bildende). Zo beetje bij beetje begin ik het “Dual-Systeem te begrijpen, maar daarover later meer als ik hier nog meer inzicht in verworven heb.

    ’s Middags rijden we even naar een Beenhouwerij in de buurt waar met allerlei lokale specialiteiten kan nuttigen, zoals daar zijn ‘Fleischkäse, boulette, enz…

    In de namiddag bekijk ik een aantal van de projecten van het 3de leerjaar (19+). Hierbij maakt vooral de automatische tapinstallatie (die volledig is opgebouwd in de behuizing van een lastoestel) een grote indruk. Er is zelfs een systeem aanwezig dat meet hoeveel bier er nog in het vat zit.

    Ik kan ook heel open met de studenten praten en geef ook een beetje uitleg over hoe het bij ons zit. En er zijn inderdaad voor- en nadelen aan beide systemen.

     

     

    Dinsdag 29 maart:

     

    Dag 2 bij EWM, vandaag heb ik vooral laten zien waar wij zoal mee bezig zijn. Simulaties van analoge schakelingen en natuurlijk ook de STK500 van Atmel. Er was ook interesse voor de flowcode, ik heb dan ook het hele verhaal van de e-blocks en zo gedaan. Zij hebben wel heel wat minder vrijheid voor het kiezen van de systemen daar de examens georganiseerd worden door de staat. Als die vragen stellen ivm de PIC dan moet je natuurlijk in de loop van het jaar ook de PIC gebruiken. Wij gaan er bij ons in elk geval een stuk verder in. Hier bepaald het bedrijf natuurlijk hoeveel geld ze in de opleiding wensen te steken en ze zullen dan ook eerder projecten steunen die hun goed uitkomen dan en zo divers mogelijke opleiding te bieden. Hoewel ik de indruk heb dat dit bij EWM wel mee valt. Op de scholen zelf is het materiaal vaak erg verouderd als ik mag voortgaan op wat de leerlingen mij vertellen.

    Wij zijn dus goed bezig op de VITO.

    Een van de Azubi’s (op te leiden persoon) Frau Halbe (wij zouden gewoon Lisa zeggen) is nog al sterk geinteresseerd in de µcontroller maar op de school wordt dit maar zeer sumier behandeld en als ze vragen heeft komt het antwoord zoek dat zelf maar uit (ligt natuurlijk aan de lkr en in mindere mate aan het schoolsysteem). Bij EWM zeggen ze dan weer wij bouwen lastoestellen dus nu probeert Herr Meyer om inde toekomst via een aantal oefeningen (instellingen van parameters op afstand) om toch meer met de µcontroller te werken. Ik heb Lisa dan toch al wat wegwijz gemaakt in C voor de µcontroller want C zelf kent ze vrij goed.

     

    Woensdag 30 maart: 

     

    Weer rond 7u20 vertrokken zodat ik die 26km naar Mündersbach niet in het donker moet rijden (want eigenlijk beginnen ze al om 7u).

    In de voormiddag heb ik mij bezig gehouden met Herr Niess. Deze zit in het eerste jaar van de opleiding en was bezig met een ADC schakeling. Deze wou echter niet direct werken en dan hebben we samen wat aan foutanalyse gedaan. Ze makken echt overal dezelfde fouten, massa´s niet doorverbinden en zo.

    In de namiddag heb ik dan ´Werksuntericht´gegeven. Het halfgeleidermateriaal en de diode inclusief de LED.

        

    Donderdag 31 maart:

     

    Vandaag ben ik heel de dag op de BBS Westerburg geweest en dat was vrij intensief. Om 8u30 eerst even Herr Dell (Schulleiter = directeur) geweest en vervolgens al een kleine rondleiding gekregen in klassen van elektrotechniek en ICT. Om 10u was er een rondleiding samen met lkr van andere BBS’s uit de wijde omgeving. Deze werd vooraf gegaan door een mooie presentatie. Wat maakt de BBS Westerburg zo anders als de andere scholen?

    Wel de school wou afstappen van de klassieke manier van lesgeven  (doceren), de inbreng van de lln moet groter worden ze moeten zelf de verantwoordelijk worden voor hun leren. Dit dient natuurlijk wel stelselmatig te gebeuren, hierover later meer.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2011, 12:22 geschreven door Dreha  
    Archief per week
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs