Buitenlandse stage
Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 5 april:

     

    In de voormiddag zijn we Martin en ik naar de BBS Montabaur geweest. Dit is de school waar de Azubi´s van EWM naar de school gaan. De lkr heeft ons een rondleiding gegeven en de school sfeer is hier inderdaad total anders dan bij de BBS Westerburg. Het begint al met feit dat school er niet erg netjes bij ligt.  Op de terug weg zijn we nog bij een aardewerk bedrijf gepasseerd maar het tradionele aardewerk kan mij toch niet zo bekoren.

     

    Woensdag 6 april:

     

    Heel de dag op de R&D afdeling geweest. Eerst bij de microcontroller jongens mee gewerkt aan een aanpassing van de SW (en dat in assembler). Vervolgens bij de HW afdeling en daar hebben we de werking van een SPS bekeken inclusief enkele berekeningen en metingen (spaningen, stromen en teperatuur) op het prototype. In de namiddag hebben we SW update gedaan van een nieuw toestel en vervolgens enkele metingen gedaan. Maar er bleek een probleem te zijn met e CAN-Bus, na wat zoeken bleek dit gewoon een kabeleringsfout te zijn. En als afsluiter nog wat PCB tekenen, hier werd nogal de nadruk gelegd op de classes van de nets dit moeten we op VITO toch ook eens bekijken.

    ´s Avonds zijn we nog gaan eten Mevr. Feierabend, Martin en ik in een abdij in Marienstadt. Tradioneel maar wel heel lekker. Daar hebben we nog wat gepraat over de verschillen in beide schoolsystemen (België vs Duitsland).

     

    Donderdag 7 april:

     

    In de voormiddag nog ens naar de BBS Westerburg geweest samem met Martin. Zie uitleg op vorige week donderdag, het blijft toch wel een mooi concept zo´n open school.

    In de namiddag was het ´Werksunterricht´het thema was de Asynchrone-motor. Eerst even de algemene werking dan testen met een frequentie-omvormer enz....

     

    Vrijdad 8 april:

     

    Vandaag is de laatste dag. In de voormiddag nog afscheidt gaan nemen op de verschillende buro´s en nadien nog wat werken met de PLC (de PLC en ik dat zijn toch geen vrienden hoor). Vanavond nog een BBQ bij Martin, daar kunnen we dan alles nog eens overlopen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2011, 14:33 geschreven door Dreha  
    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag 1 april:

     

    In de voormiddag heb ik een leerling een frequentieomvormer (die we uit de vuilbak hebben gehaald) laten aansluiten en hebben we een beetje geexperimenteerd met de parameters. In de namiddag was Mr Meyer vrij dikwijls afwezig en hebben we nog testkasten bekabeld.

    Een vrij rustige dag dus. Rolling Eyes

     

    Zaterdag 2 april:

     

    Ben ik eerst naar het spoormuseum in Koblenz geweest en nadien nog naar Boppard en dorp zo´n 20 km verder Rijn opwaarts om nog wat wijnen te selecteren en wat te genieten van de zon (25°C) Cool . ´s Avonds ben ik nog met Mr Meyer, zijn vrouw en dochter naar de 150 jaar viering van de Hachenburger brouwerij geweest. Daar stond ook die hightech tapkast van hun.

     

    Zondag 3 april:

     

    Een rustige dag. Eerst naar de Stöffel park geweest dit is een natuur en industriepark (basal wining). En dan de binnenstad van Hachenburg bezocht.

     

    Maandag 4 april:

    In de voormiddag een rondleiding gekregen in de R&D afdeling die zich aan de andere kant van het dorp bevindt.Eerst wat highspeed beelden gezien van 2 verschillende lastoepassingen. Normaal krijg ik die filmjes mee voor onze lasafdeling. Er stond ook een voeding voor een lasrobot voor 1000A continu, hierin worden 3 invertors in parallel geschakeld. Bij de layout boys heb ik een laaaaaaaange maar als nog interessante uitleg gekregen. Door die vorige uitleg was er nog maar 5 minuten over vor de software afdeling, maar dar ga ik morgen of overmorgen terug heen. Die had wel wat interessante dingen te vertellen. Tot later.Very Happy


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2011, 18:43 geschreven door Dreha  
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 27 maart:

     

    Rond half 8 ‘s avonds kom ik aan te Westerburg, Mevrouw Diehl brengt me naar het gastenverblijf op de campus. Daar wacht me al meteen een verrassing want ik wist niet dat ik een room-mate had. Maar Hakim uit Toulouse lijkt me sympathieke jongen. A ja Een fransman die redelijk wat engels kan is dan ook een rariteit (en dat zijn zijn worden niet de mijne ).

    Op dat zelfde moment komt ook Noelle aangereden de andere Belg die hier ook stage loopt hij helpt me nog even met uitpakken en dan gaan we samen iets eten (juist ja een Schnitzel). Moe maar voldaan kruip ik op tijd onder de wol.

     

    Maandag 28 maart:

     

    Mijn eerste echte stage dag om 8u30 word ik verwacht op het secretariaat van de school. Daar maak ik kennis met de ‘Schulleiter’ Mr Dehl, we overlopen een aantal dingen en rond 9u15 kan ik dan vertrekken richting EWM (thank god there is GPS anders had ik toch even kunnen zoeken denk ik).

    Mr. Meyer komt mij vriendelijk ontvangen en ik krijg meteen een rondleiding in de productie en in het klaslokaal van de firma. Daar maak ik kennis met een aantal van de leerlingen (aus zu bildende). Zo beetje bij beetje begin ik het “Dual-Systeem te begrijpen, maar daarover later meer als ik hier nog meer inzicht in verworven heb.

    ’s Middags rijden we even naar een Beenhouwerij in de buurt waar met allerlei lokale specialiteiten kan nuttigen, zoals daar zijn ‘Fleischkäse, boulette, enz…

    In de namiddag bekijk ik een aantal van de projecten van het 3de leerjaar (19+). Hierbij maakt vooral de automatische tapinstallatie (die volledig is opgebouwd in de behuizing van een lastoestel) een grote indruk. Er is zelfs een systeem aanwezig dat meet hoeveel bier er nog in het vat zit.

    Ik kan ook heel open met de studenten praten en geef ook een beetje uitleg over hoe het bij ons zit. En er zijn inderdaad voor- en nadelen aan beide systemen.

     

     

    Dinsdag 29 maart:

     

    Dag 2 bij EWM, vandaag heb ik vooral laten zien waar wij zoal mee bezig zijn. Simulaties van analoge schakelingen en natuurlijk ook de STK500 van Atmel. Er was ook interesse voor de flowcode, ik heb dan ook het hele verhaal van de e-blocks en zo gedaan. Zij hebben wel heel wat minder vrijheid voor het kiezen van de systemen daar de examens georganiseerd worden door de staat. Als die vragen stellen ivm de PIC dan moet je natuurlijk in de loop van het jaar ook de PIC gebruiken. Wij gaan er bij ons in elk geval een stuk verder in. Hier bepaald het bedrijf natuurlijk hoeveel geld ze in de opleiding wensen te steken en ze zullen dan ook eerder projecten steunen die hun goed uitkomen dan en zo divers mogelijke opleiding te bieden. Hoewel ik de indruk heb dat dit bij EWM wel mee valt. Op de scholen zelf is het materiaal vaak erg verouderd als ik mag voortgaan op wat de leerlingen mij vertellen.

    Wij zijn dus goed bezig op de VITO.

    Een van de Azubi’s (op te leiden persoon) Frau Halbe (wij zouden gewoon Lisa zeggen) is nog al sterk geinteresseerd in de µcontroller maar op de school wordt dit maar zeer sumier behandeld en als ze vragen heeft komt het antwoord zoek dat zelf maar uit (ligt natuurlijk aan de lkr en in mindere mate aan het schoolsysteem). Bij EWM zeggen ze dan weer wij bouwen lastoestellen dus nu probeert Herr Meyer om inde toekomst via een aantal oefeningen (instellingen van parameters op afstand) om toch meer met de µcontroller te werken. Ik heb Lisa dan toch al wat wegwijz gemaakt in C voor de µcontroller want C zelf kent ze vrij goed.

     

    Woensdag 30 maart: 

     

    Weer rond 7u20 vertrokken zodat ik die 26km naar Mündersbach niet in het donker moet rijden (want eigenlijk beginnen ze al om 7u).

    In de voormiddag heb ik mij bezig gehouden met Herr Niess. Deze zit in het eerste jaar van de opleiding en was bezig met een ADC schakeling. Deze wou echter niet direct werken en dan hebben we samen wat aan foutanalyse gedaan. Ze makken echt overal dezelfde fouten, massa´s niet doorverbinden en zo.

    In de namiddag heb ik dan ´Werksuntericht´gegeven. Het halfgeleidermateriaal en de diode inclusief de LED.

        

    Donderdag 31 maart:

     

    Vandaag ben ik heel de dag op de BBS Westerburg geweest en dat was vrij intensief. Om 8u30 eerst even Herr Dell (Schulleiter = directeur) geweest en vervolgens al een kleine rondleiding gekregen in klassen van elektrotechniek en ICT. Om 10u was er een rondleiding samen met lkr van andere BBS’s uit de wijde omgeving. Deze werd vooraf gegaan door een mooie presentatie. Wat maakt de BBS Westerburg zo anders als de andere scholen?

    Wel de school wou afstappen van de klassieke manier van lesgeven  (doceren), de inbreng van de lln moet groter worden ze moeten zelf de verantwoordelijk worden voor hun leren. Dit dient natuurlijk wel stelselmatig te gebeuren, hierover later meer.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2011, 12:22 geschreven door Dreha  
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Nog 4 dagen te gaan voor ik vertrek, best spannend.

    Harald

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2011, 22:45 geschreven door Dreha  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/dreha

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    23-03-2011, 22:43 geschreven door  
    Archief per week
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs