Drealicious
Inhoud blog
  • koffiecupcakes met maple syrup frosting
  • Baccardi razz mojito
  • Maple syrup-cinnamon cake / ahorn siroop-kaneel cake
  • coconutcupcakes with cream cheese frosting
  • Proficiat!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    cupcakes en taarten
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffiecupcakes met maple syrup frosting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joehoe!

    Vanavond ga ik mijn vriendinnen verrassen met koffiecupcakes en maple syrup frosting!
    Het recept voor de cupcake zelf heb ik gevonden in het boek: '1 beslag, 100 muffins'. Je kan dit recept terugvinden hieronder in bijlage.




    Dit is het recept voor de maple syrup frosting die ik gebruikt heb:

    Ingrediënten:
    * 200 gram boter
    * 300 gram bloemsuiker
    * 1/3 cup maple syrup
    * 1 theelepel zout
    * een beetje kaneel

    Werkwijze:
    Meng alle ingrediënten met een mixer tot het een mooi, stevig geheel vormt. Als glazuur nog te lopend is, kan je er best nog wat meer bloemsuiker bijdoen.


    Veel bakplezier!!

    Bijlagen:
    koffiecupcake0001.jpg (287.9 KB)   

    25-08-2011, 15:24 geschreven door Andrea  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:koffie, cupcake, maple syrup, ahorn siroop, frosting
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baccardi razz mojito

    Hallo!

    Onlangs dronk ik op reis een overheerlijke cocktail namelijk de 'baccardi razz mojito'! Ik moest en zou deze kunnen namaken en ging op zoek naar een goed recept. Tijdens een cocktailfeestje probeerde ik volgend recept uit:

    Ingrediënten

    50 ml BACARDI Razz | Sodawater | 4 Limoenpartjes

    10-12 Muntblaadjes | 2 Barspoons fijne witte suiker

    Crushed ice | 2-3 Verse frambozen | Mojito glas / Highball | Munt en framboos voor garnering


    Bereiding

    1. Knijp de limoen uit boven het glas.

    2. Doe de uitgeknepen partjes in het glas met 2 volle barspoons extra fijne witte suiker, de muntblaadjes en de frambozen.

    3. Vermaal dit voorzichtig met een muddler tot een moes en voeg de munt toe, muddle dit nogmaals.

    4. Vul het glas voor driekwart met crushed ice en schenk daar de BACARDI Razz over en roer het geheel goed door met de barspoon. Vul het glas aan met crushed ice zodat er een bergje op het glas ontstaat. Top af met sodawater.

    5. Garneer de mojito met een munttopje, een framboos en een rietje. Serveer op een servetje.


    23-08-2011, 12:16 geschreven door Andrea  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maple syrup-cinnamon cake / ahorn siroop-kaneel cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo!

    Hieronder bevindt zich het recept voor een overheerlijke en vooral zeer makkelijke cake met kaneel en ahornsiroop voor ongeveer 10 personen.

    Veel bakplezier!



    Makes one 9-inch square cake

    • 185 grams (1 1/4 cup) all-purpose flour
    • 1/2 tsp baking powder
    • 1/2 tsp baking soda
    • 1/2 tsp cinnamon
    • 57 grams (1/4 cup) unsalted butter, room temperature
    • 100 grams (1/2 cup) dark brown sugar
    • 2 eggs, room temperature
    • 200 mL maple syrup, medium grade
    • 100 mL evaporated milk
    • 25 mL yogurt (I used 2.5% fat yogurt)
    1. Preheat oven to 350°F.
    2. Prepare a 9-inch square metal pan by greasing and flouring. Set aside.
    3. Whisk together the dry ingredients in a medium bowl. Set aside for later.
    4. In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream the butter and the brown sugar.
    5. Add the eggs, one at a time, beating well between each addition, and scraping the sides as necessary. The batter may look a little curdled if the eggs were a little too cool. That's okay.
    6. Add the maple syrup and mix again. Scrape down the bowl as needed.
    7. In a separate measuring cup (or a small bowl), mix together the evaporated milk and yogurt. Set aside.
    8. To the bowl of the mixer, add one third the dry ingredients, mix until incorporated, then add half the dairy, mix again and scrape the bowl as needed. Continue with another third of dry and the other half of the dairy, and end with the last third of the dry ingredients, mixing well and scraping down the bowl as necessary.
    9. Pour the batter into the prepared pan and bake for 30 minutes or until a cake tester comes out clean. The cake will also pull away slightly from the sides of the pan.
    10. Remove the cake from the oven and cool completely in the pan before serving.


    Bron: http://kitchenhealssoul.blogspot.com/2011/03/maple-cinnamon-cake.html

    23-08-2011, 12:10 geschreven door Andrea  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cinnamon, maple syrup, kaneel, ahorn siroop, cake
    Archief per week
  • 22/08-28/08 2011
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs