Hallo!!
Hier volgt het recept van deze overheerlijke kokoscupcakes met cream cheesefrosting dat ik uitgeprobeerd heb. Het recept komt van een Amerikaanse site maar ik heb er telkens de Nederlandstalige versie onder gezet. Je zal merken dat ik met 'cups' werk. Tegenwoordig staan op de meeste maatbekers cups aangegeven. Ik vind dat dat gemakkelijker werkt dan wegen.
Yield: 30 cupcakes Voor ongeveer 30 cupcakes
Ingredients for the Cupcakes:
3 sticks unsalted butter, room temperature 24 eetlepels ongezouten boter, op kamertemperatuur
2 cups sugar 2 cups suiker
5 extra-large eggs at room temperature 5 extra-large eieren op kamertemperatuur
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract Anderhalve theelepel vanille extract
1-1/2 teaspoons coconut extract Anderhalve theelepel kokos-extract. Ik heb dit niet gevonden in de winkel dus heb ik dit vervangen door Batida de coco.
3 cups flour 3 cups gewone bloem
1 teaspoon baking powder 1 theelepel bakpoeder
1/2 teaspoon baking soda 1/2 theelepel baking soda. Je kan ook in de plaats wat meer bakpoeder gebruiken.
1/2 teaspoon kosher salt 1/2 theelepel zout
1 cup buttermilk 1 cup botermelk, je kan ook gewone melk gebruiken.
7 ounces sweetened, shredded coconut 198,44g gezoeten, kokosrasp
Ingredients for the Cream Cheese Frosting:
8 oz cream cheese at room temperature 226,8 g roomkaas op kamertemperatuur (bijvoorbeeld philadelphia)
1 stick unsalted butter, room temperature 8 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
1/2 teaspoon pure vanilla extract 1/2 theelepel vanille extract
1/4 teaspoon coconut extract 1/4 theelepel kokos extract. Ook hier kan je het extract vervangen door batida de coco.
3 cups confectioners sugar, sifted 3 cups gezeefd bloemsuiker
7 ounces sweetened, shredded coconut 198,44 g gezoeten kokosrasp
For Cupcakes:
Preheat the oven to 325 degrees F. Verwarm de oven voor op 175 g.
In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream the butter and sugar on high speed until light and fluffy, about 5 minutes. With the mixer on low speed, add the eggs, 1 at a time, scraping down the bowl after each addition. Add the vanilla and coconut extracts and mix well.
Eerst moet je de boter en de suiker mengen. Ik doe dit met een mixer. Als je ongeveer 5 minuten gemixt hebt zou het mengsel licht en 'fluffy' moeten worden. Daarna mag je één per één de eieren toevoegen terwijl je met een spatel het deeg dat aan de randen van de kom hangt naar beneden schraapt. Voeg daarna de vanille en kokosextract toe. Goed mixen.
In a separate bowl, sift together the flour, baking powder, baking soda, and salt. In 3 parts, alternately add the dry ingredients and the buttermilk to the batter, beginning and ending with the dry. Mix until just combined. Fold in 7 ounces of shredded coconut.
Neem een andere kom en zeef daar de bloem, het bakpoeden, de baking soda en het zout in. Meng dit goed door elkaar. Nu moet je in drie delen om en om de droge ingrediënten en de botermelk toevoegen. Je moet beginnen en eindigen met de droge ingrediënten. Daarna moet je goed mixen. Als alles goed gemengd is mag je de kokosrasp toevoegen.
Line a muffin pan with paper liners. Fill each liner with batter, leaving some room for the batter to rise. Bake for 25 minutes, until a toothpick comes out clean. Allow to cool in the pan for 15 minutes. Remove to a baking rack and cool completely.
Vul de cupcakebakplaat met papieren cupcakevormpjes. Vul elk vormpje met deeg maar zorg ervoor dat het deeg nog plaats heeft om te rijzen. Bak de cupcakes 25 minuten en controleer met een tandenstoker of deze er droog uitkomt. Als de tandenstoker er droog uitkomt, zijn de cupcakes klaar. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 15 minuten in de bakplaat afkoelen. Haal ze er daarna uit en laat ze volledig afkoelen.
For Frosting: Voor het glazuur:
In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, on low speed, cream together the cream cheese, butter, and vanilla and coconut extracts. Add the confectioners sugar and mix until smooth. Frost the cupcakes and sprinkle with the remaining coconut.
meng de roomkaas, boter, vanille- en kokosextracten. Voeg daarna de bloemsuiker toe en mix tot het mengsel glad is, er mogen geen brokjes inzitten. Daarna mag je de glazuur op de cupcakes doen en besprenkelen met de overgebleven kokosrasp. Het is zeer belangrijk dat de cupcakes koud zijn, anders zal het glazuur smelten!
Notes: Opmerkingen:
1) Dont have buttermilk? Its easy to make your own! Combine 1 cup of milk (I used 1% milk) with 1 tablespoon of fresh lemon juice. Let the mixture sit until it clabbers, about 10 minutes. Als je geen botermelk hebt kan je het gemakkelijk zelf maken. Je moet 1 cup melk mengen met 1 eetlepel vers citroensap. Je moet dit mengsel ongeveer 10 minuten laten rusten en dan heb je botermelk.
2) I only keep large eggs around, so I used 6 large eggs instead of 5 extra-large eggs. Als je enkel large eieren hebt, kan je 6 grote eieren gebruiken in plaats van 5 extra-large eieren.
3) I didnt have enough unsalted butter on hand. For the cupcakes, I substituted 1 stick of unsalted butter with 1 stick of salted butter and skipped adding the 1/2 teaspoon of salt. Als je niet genoeg ongezouten boter hebt kan je het toevoegen van het zout in het deeg weglaten.
4) I used light cream cheese and the frosting still tasted yummy. Het is ook mogelijk om light roomkaas te gebruiken, dat is ook lekker.
5) You can also toast the coconut before sprinkling it on the frosting, if desired Je kan eventueel ook de kokos toasten voordat je het op de cupcakes doet.
Bron: http://www.polynesiaaddict.com/recipes/coconut-cupcakes-with-cream-cheese-frosting
Smakelijk!!
xoxo Andrea
27-07-2011, 12:03 geschreven door Andrea 
|