Vandaag ben ik maar eens voor een griezelige ervaring naar Antwerpen getrokken. Griezelig voor de meesten onder ons, eigenlijk een openbaring voor mij. Ik vind - culinair- China immers een boeiend iets en ik wou al een hele poos de traditionele Chinese keuken proeven. Niet wat jij dus bij de Chinees om de hoek vind, want dat is immers aangepast aan onze westerse smaak. Op het menu vandaag stond:
- Kippenpoten met zwarte bonensaus (echt dus de tenen van de kip, niet het onderboutje ofzo)
- Stoofpotje van Eendenpoten (de tenen van de eend)
- Runderpees
- Rundermaag (heel lekker zelfs)
- Rundsingewanden (een mix van stukjes hart, nier, long, darm en maag)
Ik kan me voorstellen dat je begint te gruwelen bij deze zaken, maar het valt best mee. Gewoon even verstand op nul zetten. Ik vermoed zelfs dat het meeste van wat ik gegeten heb nog niet zo heel lang geleden hier ook wel zonder bekken trekken gegeten werd. Eens aan onze grootouders vragen. Nu nog een stukje muskusrat aub.
Groetjes
|