Aankomst te Guangzhou omstreeks 16u10. Na een lange rit van 10uur kan ik enkel maar tot de conclusie komen dat Chinezen het woord discipline niet kennen. Na tientallen aanmaningen van de hoofdstewardess om op je plaats te blijven zitten voor de lichaamstemperatuurcontrole bleek dat deze niet doorgaat. Toch was er een lichtpunt namelijk een schattige douanebeamte.
Daarna volgde dan nog een rit van 2uur om een wierrookstokje te branden voor de voorvaders bij bomma Mai. De hygiene daar lijkt op het eerste zicht verbeterd, maar het is daar nog altijd een paar graden warmer dan elders in China. Na dit verplicht nummertje keerden we terug naar je oom. Omstreeks 8uur gingen we dan dineren in the rose garden. 1 vegetarisch gerecht voor moedertje: Tong kwa met wan yi. Beetje zurig voor de rest smakelijk. Gestoomd varkenskoek op kantonese wijze. Daarna gewokt varkensvlees met pinda's en tja choi. Beide perefect op smaak gebracht. En als laatse gerecht gebakken varkensfilet in zoet-zure saus een klassieker. Dit gerecht viel echter tegen vanwege de bizarre smaak van het varkensvlees. Morgen hopelijk foto's