Jaren lang had ik een groene vijver. Dit jaar, samen met mijn collega Ton Brand, hebben we er een natuurlijke filter in aangebracht. Sindsdien heb ik een kraakheldere vijver!!!! Nogmaals dank aan TON BRAND !!
Voor de gehaktballen: 500 gr. gehakt 1 ei + 6 hardgekookte eieren 1 fijngehakte ui 2 eetl. fijngehakte peterselie 1 eetl. fijngehakte bieslook 1 teentje knoflook Zwarte peper, paprikapoeder, kerriepoeder Muskaatnoot
Voor de tomatensaus: 6 tomaten 1 blik gepelde tomaten 4 fijngehakte sjalotten 2 teentjes knoflook Basilicum (vers) en salie (vers) Peper en zout tabasco of spaans pepertje.
Bereiding Gehaktballen: Gehakt mengen met de in boter gestoofde ui, het ei, peterselie en bieslook, peper, zout, geperst knoflookteentje, paprikapoeder en kerriepoeder en muskaatnoot. Het gehakt plakt, maar dan dat moet. Verdeel het gehakt in zes gelijke delen. Stijk het vlees goed open en omhul het hardgekookt ei. (6x) Blancheer de gehaktballen 10 minuten in kokend water.
Maak de tomatensaus: Sjalotten aanfruiten in olijfolie samen met geperste knoflookteentjes. Ontvel de tomaten en snij in blokjes en doe bij de sjalotten. Blik gepelde tomaten toevoegen. Voeg de kruiden en peper, zout en tabasco toe.
Serveren: Schik de gehaktballen in een ovenschotel en overgiet met de tomatensaus. Dit kun je allemaal vooraf klaarmaken. Als de gasten komen: zet de schaal 45 minuten in een oven op 175 graden. Serveer de gehaktballen half doorgesneden, twee helften per persoon. Lekker met Puree, worteltjes en boontjes. Smakelijk