Ik ben Tom
Ik ben een man en woon in Kapellen (België) en mijn beroep is bediende.
Ik ben geboren op 25/02/1981 en ben nu dus 44 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: boogschieten, lezen, schrijven, sporten en genieten van het leven.
Zoeken in blog
Beoordeel dit blog
Tom's blog
over actua, boogschieten en andere gedachtensprongen
23-10-2010
Brief aan de landsleiding
Geachte,
Daar het in de huidige politieke situatie onmogelijk is te bepalen aan wie ik dit moet richten, zend ik dit schrijven naar u allen.
We spreken vandaag over 23 oktober 2010, meer dan 6 maanden na de laatste federale verkiezingen. Helaas dien ik vast te stellen dat er nog steeds geen regering werd gevormd. Dit terwijl de economische crisis nog steeds niet volledig achter de rug is en de aandacht vraagt van een regering. Bovendien is het noodzakelijk dat een land wordt geregeerd, dit is echter in de huidige situatie onmogelijk.
Er mag dan wel sprake zijn van een regering van lopende zaken, ik moet echter constateren dat deze ook kan benoemd worden als een regering van weglopende zaken. Verscheidene ministers zijn echter niet meer op hun post en de bevoegdheden verminderen steeds. Dit terwijl ons landje nog steeds europees voorzitter is. Nu ja, door dit te combineren, zonder regering, tonen we misschien aan hoe capabel 'de Belg' wel niet is. Er is immers geen regering nodig om het land draaiende te houden. Of moeten we hier iets anders uit concluderen? Bijvoorbeeld dat onze deelregeringen perfect in staat zijn om de boel te laten draaien. Is een federale regering dan misschien overbodig, overroepen of is deze te uitgebreid? Als blijkt dat we met deze 'lopende zaken' toch verder kunnen, waarom dan opnieuw geheel de senaat en de kamer bevolken? Langs de andere kant moeten we vaststellen dat de meningsverschillen tussen noord en zuid de economie geen goed doen. Beide landshelften hebben een verschillend idee over hoe verder te werken en een compromis vinden is enorm moeilijk. Juist om dat evenwicht dat België al 180 jaar bij elkaar houdt, te behouden, is een federale regering van belang. Dat de Vlaamse en Waalse regering niet helemaal overeenkomen, is niet meer dan normaal. Iedereen wilt immers het beste voor zichzelf en zijn bevolking. Het is de federatie die instaat voor het welzijn van alle onderdanen. Door het ontbreken van voldoende slagkracht op federaal niveau, blijven we ter plaatse trappelen. Er kan bijgevolg maar een doel zijn en dat is het vinden van een compromis, zodat dit land weer een regering heeft.
Dat Vlaanderen en Wallonië verschillende behoeften hebben, daar bestaat geen twijfel over. De bevolkinscultuur, maar ook de geografische eigenschappen van de regio's zijn verschillend. Dit impliceert ook een verschillende houding en een verschillende behandeling. We zijn echter allemaal BELGEN en vormen samen een geheel. Het is dan ook van belang dat er in beide richtingen een verantwoordelijkheidszin bestaat, met een solidariteit tot gevolg. Dit laatste lijkt momenteel echter volledig te verwateren. Doordat in het noorden en het zuiden er een verschillende keuze is gemaakt wat betreft de winnende partij, is de verstandhouding verkoelt. Dit zowel onder de burgers als onder de politiekers. Het kan gebeuren, dat is een feit. Maar het mag niet blijven aanslepen. De houding ten opzichte van elkaar blijft vertroebelen, daar jullie, zij die verkozen zijn, dit in de hand werken. Als kleine kinderen blijft er een afrekening plaatsvinden. 'Ik mag niet, dus jij ook niet.' 'Jij bent begonnen!' Het zijn zaken die op de speelplaats van de kleuterschool dagelijkse kost zijn, maar blijkbaar ook in regeringskringen. Dat onze vorst zich daarin moeit en, al dan niet gewild, deze situatie in de hand werkt, is jammer. Doch, deze arme man is niet verkozen, hij heeft een eigen functie en een eigen verantwoordelijkheid. Bovendien, beste Bart De Wever, is uw partij de eerste om zijn functie te beknotten en de tweede (na het VB) om zijn land te verdelen. Is het dan niet logisch dat hij, in deze moeilijke tijden, zich aangevallen voelt en bijgevolg kiest voor een zekere terughoudendheid naar u toe. Het is een feit, NVA als grootste partij in Vlaanderen, had moeten worden ingelicht over het aanstellen van Johan Vande Lanotte, maar dat dit niet is gebeurd, mag geen reden zijn om alles op te blazen. Er wordt overal gesproken over 'verantwoordelijkheid opnemen'. Wel, neem deze dan ook op en ga verder met praten. Wees verantwoordelijk en laat de kinderspelletjes achter jullie.
Beste leiding, België is een land met grote verschillen, denk aan de 'vlakke' kuststreek, het gematigde centrum en de heuvels in de Ardennen. Dit op een kleine oppervlakte. Dit maakt ook verschillen in personen en aanvoelen. Maar toch kan dit een eenheid zijn. Hiervoor moet echter wel de verantwoordelijkheid worden opgenomen door zij die daarvoor zijn gekozen en laat nu net dat ontbreken...