De derde graad nam deel aan de proef van OVSG 'drama'. Hiervoor moesten ze een heleboel improvisatie-oefeningen doen. De leerlingen leefden zich echt in en er werd heel wat afgelachen! Enkele sfeerfoto's...
Op woensdagmiddag mocht de derde graad deelnemen aan de activiteit 'avonturenvaardigheden'. Wegens het slechte weer werd er besloten om deze activiteit binnen te doen doorgaan. De leerlingen konden zich uitleven op de airtrack en het fietsparcours. Ze mochten muurklimmen en leerden elkaar vertrouwen in het geblinddoekte parcours!
In het kader van de lessen seksuele voorlichting zijn we naar een 'bereleuke' tentoonstelling geweest in Gent over relaties en seksualiteit voor kinderen. Bedankt aan de mama van Xena en de papa van Jarno dat ze wilden zorgen voor vervoer!
Naar jaarlijkse gewoonte zijn er op het einde van het jaar OVSG-proeven voor de derde graad. Voor de OVSG techniek moesten de kinderen eerst een elektromagneet maken en daarna in groepjes een kraan bouwen waarin ze de elektromagneet konden inbouwen. Als proef was het de bedoeling dat ze paperclips van de ene plek naar de andere konden overbrengen. De hersenen kraakten, de handige harry's en harrietten schoten in actie en kwamen tot een mooi resultaat. Bedankt papa (van juf Delphine) om mee te helpen!
Onze laatste dag reden we met de fiets naar de Gavers. Daar mochten we proeven van heel wat avontuurlijke activiteiten: kanoën, vlottentocht, teamchallenge, muurklimmen... Onze samenwerkingsopdrachten lukten supergoed en hiervoor verdienen we eigenlijk allemaal een pluim! Geniet mee van deze foto's!
We brachten een bezoek aan de Heerlijkheid van Heule waar we konden koken, bakken, de dieren verzorgen, meehelpen in de moestuin, kennis maken met de kaasmakerij, bakkerij, genieten van de natuur,...
Vandaag was de start van onze gezondheidsklassen en mochten we deelnemen aan 3 activiteiten. Bij juf Barbara konden we onze kennis over gezonde voeding meten met het 'Snap-je-hapje'-spel. Bij juf Ruth deden we superleuke bewegingsspelletjes. Want bewegen is natuurlijk heel gezond. En bij juf Delphine speelden we een levensgroot spel 'slimmer-in-de-zon' en leerden we heel wat bij over 'gezond zonnen'. De sfeer zat er al goed in, en er wordt uitgekeken naar de volgende dagen, want dan gaan we op uitstap!
Om het thema 'dromen met vleugels' af te sluiten, mochten we zelf een kunstwerk à la Panamarenko maken. We vertrokken van een zelfgekozen foto van een vliegend dier, maakten een schets, kozen de materialen en hechtingswijze en toen konden we aan de slag...
Naar aanleiding van ons thema dromen met vleugels (Panamarenko), kwam de opa van Pepijn op bezoek. Zijn opa is ook kunstenaar en héél erg geïnteresseerd in de luchtvaart. Hij vertelde ons de geschiedenis van de luchtvaart, deed enkele interessante wetenschappelijke proefjes en toonde ons twee van zijn eigen kunstwerken. De klas hing aan zijn lippen, of eerder aan zijn vingers wanneer hij in enkele tellen mooie schetsen op het bord toverde. Bedankt opa van Pepijn, het was heel erg interessant!
In het begin van ons thema 'dromen met vleugels' mochten we eventjes wegdromen en fantaseren dat we zelf een vliegtuig konden besturen en hiermee hoog de lucht in zouden vliegen. Enkele beschrijvingen ...
Vorige donderdag mochten we naar een toneelvoorstelling. Het was echt supermooi! We hebben véél gelachen, soms was het spannend en eventjes zelfs erg griezelig. De dag erna speelden we stukjes van het toneel na en voelden ons echte sterren!
Wij deden
deze week reddingszwemmen tijdens de zwemles.
Hieronder
een aantal dingen die we deden:
De sprong :
Je springt met één voet ,met benen en armen open en deze doe je dicht wanneer
je het water raakt . Blijf je met je hoofd boven, dan is het gelukt.
Om iemand te
redden, kun je aan de schouders of voeten duwen.
Het was
moeilijk maar leuk.
Als het niet
zo goed lukt ,dan kun je kopje onder gaan.
Maar dat is
niet erg .
Wij vonden
het leuk en wij raden het aan om het ook eens te proberen .