Inhoud blog
  • maken van eigen fruitjuice
  • soorten bewaartechnieken
  • fruitsap en zijn samenstelling
  • smaak voor beroepen.
  • voedingsmiddelen en hun smaak
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    damon's techniek

    02-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maken van eigen fruitjuice
    we hebben op het einde van het thema onze eigen fruitjuice moeten maken.
    de ingrediënten waren : sinaasappelen , citroen, passievrucheten en suiker.
    de machines die we hebben gebruikt zijn: een weegschaal en en citruspers.
    de gereedschappen zijn : een kom, mes, plank, lepel,keuken handdoek en zeef.
    onze fruitjuice heet danou en het is verpakt in een glazen glas.






    02-06-2014 om 18:24 geschreven door damon de bruyne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soorten bewaartechnieken
    er zijn verschillende soorten bewaartechnieken zoals: UHT, sterileseren, opleggen in azijn, pasteuriseren, drogen, vacuïm verpakken en roken.
    UHT: ultra-hoge temperatuur: kort en aan een zeer hoge t° (135-150°) verhitten.
    drogen: het water gehalte uit voedingsmiddelen halen.
    vacuïm verpakken: alle lucht uit de verpakking halen waardoor microben niet kunnen voorplanten.





    02-06-2014 om 17:48 geschreven door damon de bruyne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruitsap en zijn samenstelling
     bestaat fruitsap alleen uit  fruit?
    daar hebben we onderzoek naar gedaan.
    eerst hebben we gekeken of er water in zal. daarvoor gebruik je kobaltchloridepapier en er zit water in.
    dan keken we of er eiwit in zit. daarvoor gebruik je albustix en er was eiwit aanwezig in het fruitsap.
    daarna of er vet in zat. daarvoor gebruik je gewoon papier. er zat geen vet in het fruitsap.
    dan of er zetmeel aanwezig was . daarvoor gebruik je lugol. er was geen zetmeel aanwezig.
    en ten slotte suiker.daarvoor heb je diastix voor nodig en er zat suiker in het fruitsap.
    belangrijk aspect: fruitsap is slecht voor de tanden!!!







    02-06-2014 om 17:39 geschreven door damon de bruyne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.smaak voor beroepen.
    je zou denken dat we onze smaakpapillen alleen gebruiken om te eten maar je kan ze ook gebruiken voor je beroep.
    zoals
    huisman of vrouw-> bereiden van eten
    sommelier (wijn kenner)-> proeven van de wijn
    kok-> samenstellen van nieuwe gerechten
    verkoopster van voeding-> kennis bij het verkopen




    02-06-2014 om 17:25 geschreven door damon de bruyne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voedingsmiddelen en hun smaak
    elke voedingsmiddel heeft een  smaak.soorten smaken die kan hebben zijn zoet, zout, bitter en zuur.
    bij dit onder deel hebben we een test gedaan om te kijken of de mens goed smaken kan herkenen.
    er waren 3 bekertjes.
    in de eerste zat water met suiker= de smaak zoet
    in de tweede zat water met zout= de smaak zout
    en in de laatste zat water met citroen = de smaak zuur of bitter (smaken een beetje hetzelfde)




    02-06-2014 om 17:19 geschreven door damon de bruyne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 02/06-08/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 04/11-10/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs