Flashbacks tonen hoe een meisje op 13-jarige leeftijd in een inrichting voor jonge delinquenten terechtkwam.
Rosie (Aranka Coppens) woont alleen met haar moeder, die een hele reeks problematische relaties met mannen achter de rug heeft. Ze wil niet dat de mannen weten dat ze reeds op 14-jarige leeftijd een dochter ter wereld bracht en heeft liever dat haar dochter haar 'zus' noemt. Wanneer Rosie's gokverslaafde oom bij hen komt inwonen moet Rosie samen met haar moeder het bed delen, wat voor heel wat problemen zorgt wanneer haar moeder één van haar vriendjes over de vloer krijgt.
Rosie, die zich in een droomwereld verliest, waant zichzelf als een prinses die op zoek is naar de prins op het witte paard. Haar imaginaire vriendje, Jimi (Joost Wijnant) voldoet aan deze eisen en geeft haar de liefde die ze thuis niet krijgt.
Deze Vlaamse, sobere film is het verbluffende debuut van Patrice Toye.
Iran schrapt 9 tijdschriften wegens 'aanzet tot bijgelovigheid'
In Iran mogen 9 filmtijdschriften en lifestylemagazines niet meer verschijnen. De Iraanse minister van cultuur nam dit besluit nadat Cameron Diaz, Mandy Moore en Angelina Jolie te zien waren in het tijdschrift Sobh - e - Zendegi. Volgens de minister zouden de foto's en verhalen van deze 'ontaarde' sterren aanzetten tot bijgelovigheid. Bovendien toonde de tijdschriften advertenties van bv potentiepillen
"Door deze beslissing zullen ongeveer 70 mensen hun baan verliezen": wist hoofdredacteur van Sobh -e- Zendegi. Ze noemden het verbod dan ook betreurenswaardig.
Twaalf andere tijdschriften kregen een waarschuwing.
Een tijdje geleden ging ik met een vriend naar Tsjaikovski's Sleeping Beauty kijken, gebracht door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Honderdtachtig dansers waarvan vijftig kinderen brachten Doornroosje weer tot leven.
Het decor en de overweldigende kostuums werden gecreëerd door Pablo Nuñez. De schitterende muziek (hoewel dit niet zo goed overkwam vanwege een niet al te beste akoestiek) van Tsjaikovski werd live uitgevoerd door de Filharmonie van Antwerpen, olv Brett Morris.
Ondanks de lovende kritieken van de Vlaamse pers vonden wij het eerder teleurstellend. Doch, we hebben goed gelachen met de vele valse klanken die door de zaal weergalmden (tegenwoordig moeten instrumenten niet meer gestemd worden?) en wisten we meteen dat dergelijk kitsch interieur nooit het onze zal worden. Sommige scènes werden té uitgebreid in de verf gezet waardoor enkele cruciale momenten in het verhaal teloor gingen. Toch moet even vermeld worden dat Alain Honorez, die Carabosse vertolkte, schitterende prestaties leverde. Ook Altea Nuñez (Doornroosje) wist ons te bekoren en deed menig wenkbrauwen fronsen wanneer ze 5 minuten op de toppen van haar tenen moest ronddraaien.
Het kon dus beter: aan Pjotr's muziek pruts je nu eenmaal niet...
Achtergrond van het personage Carabosse
De versie van choreografe Marcia Haydée, valt op door de uitbreiding van de rol van Carabosse. Deze door en door slechte fee geniet van haar plannen om geluk en decorum van het hof te vernietigen. Normaal betreft het hier om een mimerol, maar Marcia Haydée heeft het personage meer uitstraling gegeven door middel van krachtige solopartijen en een uitgesproken karakter. De boze fee Carabosse is een mannelijke rol geworden, een figuur die goed en kwaad, schoonheid en lelijkheid in één persoon verenigt.
Reacties van de Vlaamse pers.
Klassiek suikerspinballet van het fijnste soort (De Morgen) Een balletklassieker van de hoogste rang (Het Nieuwsblad) Het is een piece montée met slagroom, een sprookje van een voorstelling, maar de taart is lekker en kent interessante lagen (Knack)
(Commentaar en aanvulling van mijn partner in crime is altijd welkom ;))
Leonard Cohen komt op donderdag 10 juli naar het Cactusfestival in Brugge. Het concert is aangekondigd op de website van de Canadese singer-songwriter. De ticketverkoop voor het festival start volgende week.
Cohen is vooral bekend van nummers als 'Suzanne', 'Hallelujah' en 'So Long Marianne'. Het is vijftien jaar geleden dat de zanger nog eens op tournee trok.