Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
14-12-2012
Scampi als tapa of starter
Scampi voor de ongeduldige honger
Soms heb ik zo ineens van die 'goestjes' en zou ik alles ondersteboven toveren om maar iets te vinden die mijn ongeduldige smaakpapillen terug tot rust brengt.... En meestal komen die goestingskes dan ook nog op als ik niet veel tijd heb of nie veel in huis heb of .... Dus hier een snelle maar héél lekkere hap - gisteren nog klaargemaakt als tapa
Je neemt middelgrote gepelde scampi , (pp zo een 10-tal) , zet de kookpot op het vuur, 1 flesje room (ik gebruik altijd lightroom) erin , 2 tot 3 eetlepels ketchup (nog steeds grote fan van die gekruide versie van de lidl ) , 2 teentjes look in fijne stukken , cayennepeper (hangt ook af van ieders smaak) maar bij mij mag het nogal gloeien in het tootse , wat zout toevoegen en alles aan de kook brengen. Wanneer de saus kookt, de scampi toevoegen en 3 minuutjes laten meekoken (meer dan voldoende ,anders kan je ze gebruiken om te badmintonnen) Dresseren en afwerken met lauwe in blokjes gesneden tomaat en verse peterselie. Buon appetito !!!